Πρόεδρος για την υπόθεση Ζακ/Zackie: “Είστε σε μια ιστορική δίκη”

Με κάθε τρόπο δικοί του ας ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι, είμαστε όλες και όλοι εκεί μαζί τους. Η ανάσα και οι φωνές μας στο πλευρό τους!

Σε αναμονή για τις ποινές στην πολυετή και ιστορικής σημασίας δίκη της Χρυσής Αυγής, σήμερα ξεκινά και άλλη μια ιστορική δίκη. Ευτυχώς η ιστορικότητά της δεν γίνεται αντιληπτή μόνο από τη γράφουσα και φυσικά από το κίνημα, αλλά και από την ίδια την έδρα. Ο Πρόεδρος Γεώργιος Κασίμης απευθυνόμενος στο σώμα τον Ενόρκων είπε χαρακτηριστικά:” Είστε σε μια ιστορική δίκη” , γεγονός που είναι κατά τη γνώμη μας εξαιρετικά σημαντικό κι ελπιδοφόρο και που ξεσήκωσε την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης Αθανάσιου Πλεύρη.

Ο καλλιτέχνης ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh, ένας άνθρωπος μαχόμενος εν ζωή το φασισμό, δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι από αυτό που μαχόταν. Ο τρόπος ειδεχθής και γνωστός πλέον στο ευρύ κοινό. Ξεκινά λοιπόν σήμερα η εκδίκαση αυτής της πολύκροτης υπόθεσης, παρά τις προσπάθειες συγκάληψης των δραστών από το πρώτο λεπτό της δολοφονίας. Αναφέρουμε ενδεικτικά το προσεκτικό καθάρισμα του τόπου εγκλήματος από τον ίδιο το δράστη.

Ήρθε λοιπόν η ώρα της δίκης των δολοφόνων του Ζακ, εντός δικαστικής αίθουσας, μπροστά σε δικαστές και ενόρκους. Η συγκυρία της πανδημίας, δυστυχώς δεν θα επιτρέψει σε πολύ αγαπημένα άτομα του θύματος να βρίσκονται κοντά στους γονείς και στον αδελφό του και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία μέσα στην αίθουσα. Κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων της οικογένειας Κωστόπουλου, θα επιτραπεί η παρουσία πέντε δημοσιογράφων. Επιτρέπεται επίσης ένας οικείος για κάθε κατηγορούμενο.

Οι φίλες και οι φίλοι του Ζακ/Zackie,  μα και πάρα πολύς κόσμος που δεν τον είχε συναντήσει ποτέ,  μαζεύτηκαν σήμερα απαιτώντας απόδοση δικαιοσύνης και συμπαραστεκόμενοι στην οικογένειά του. Έτσι με κάθε τρόπο οι δικοί του ας ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι, είμαστε όλες και όλοι εκεί μαζί τους. Η ανάσα και οι φωνές μας στο πλευρό τους!

Ζακ θα σε δικαιώσουμε.-

*Η δίκη αναβλήθηκε λόγω προβλήματος υγείας ενός εκ των συνηγόρων, για τις αρχές του Νοέμβρη.

*Παρακολουθείτε στο Παρατηρητήριο για τη δίκη του Ζακ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: