“Πέτα τον κομμουνιστή από το ελικόπτερο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο” – Ρήση του δικτάτορα Πινοτσέτ ανάρτησε στέλεχος της ΝΔ στο Λαύριο

“Ο λαός μας έχει και γνώση και πείρα ώστε να στείλει στον απόπατο της ιστορίας τον οχετό και όσους τον αναπαράγουν” ανέφερε σε καταδικαστική της ανακοίνωση η ΤΟ Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ.

Ολοένα και πιο δυσδιάκριτα γίνονται τα όρια μεταξύ “σοβαρής” και κανονικής Χρυσής Αυγής, καθώς, μετά το γαλάζιο βουλευτή Λαζαρίδη που παραληρούσε για τον “κίναιδο και παιδεραστή” Άρη Βελουχιώτη, ένα ακόμα στέλεχος της ΝΔ αποφάσισε να εκφράσει δημόσια όχι μόνο το λυσσώδη αντικομμουνισμό του, αλλά και το θαυμασμό του για τις φρικαλέες μεθόδους ενός από τα πιο στυγνά καθεστώτα του 20ου αιώνα, τη δικτατορία του Πινοτσέτ.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Λιούμη, πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης Λαυρεωτικής του κυβερνητικού κόμματος, ο οποίος μοιράστηκε στο facebook, μια ρήση που αποδίδεται στον δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, σύμφωνα με την οποία υποστήριζε πως: “Δώσε ένα ψάρι σε έναν κομμουνιστή και θα σου πει ότι το δικαιούται, μάθε τον να ψαρεύει και θα σου πει ότι τον απασχολούσες ανασφάλιστο. Πέτα τον από το ελικόπτερο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη της “μεγάλης ευρωπαϊκής και φιλελεύθερης παράταξης” εκφράζουν συμπάθεια για πτυχές της δικτατορίας της Χιλής, αφού πριν λίγα μόλις χρόνια, το 2018 ο τότε τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ ως αντιπολίτευσης, Κώστας Καραγκούνης διακήρυσσε ότι το κόμμα του θα εφάρμοζε τον “προσωπικό κουμπαρά” που πρώτος είχε φέρει ο Πινοτσέτ στη Χιλή, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως “το πιο επιτυχημένο ασφαλιστικό σύστημα στον κόσμο”. Φαίνεται όμως ότι η επιδοκιμασία εντός της κυβερνητικής παράταξης δεν περιορίζεται στο οικονομικό μοντέλο της αιμοσταγούς δικτατορίας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπιζε τους αντιπάλους της, ιδιαίτερα τους κομμουνιστές.

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε η ΤΟ Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως:

«Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, πιστά στη γραμμή του αντικομμουνισμού που βουλευτές και κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης βαδίζουν, συνεχίζουν να βουτούν στο βούρκο της αθλιότητας.

Ένα από αυτά ο Κωσταντίνος Λιούμης, πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Λαυρεωτικής της ΝΔ, προχώρησε σε μία άθλια ανάρτηση με τη δήλωση του δικτάτορα της Χιλής Πινοσέτ. Η δήλωση ανέφερε: “Δώσε ένα ψάρι σε έναν κομμουνιστή και θα σου πει ότι το δικαιούται, μάθε τον να ψαρεύει και θα σου πει ότι τον απασχολούσες ανασφάλιστο. Πέτα τον από το ελικόπτερο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο”.

Αυτά τολμάει και λέει λοιπόν ο επικεφαλής της ΝΔ στη Λαυρεωτική. Ο αντικομμουνιστής, που θέλει να ψωνίσει τα ψηφαλάκια του από τα ορφανά που άφησε η Χρυσή Αυγή. Ας θυμηθεί λοιπόν ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην περιοχή ότι η γη της Λαυρεωτικής είναι ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων και χιλιάδων κομμουνιστών, αγωνιστών, εργατών. Από τα μεταλλεία του Σερπιέρη και της Γαλλικής έως τις καραβιές που φεύγανε για τη Μακρόνησο, ο τόπος μας έμαθε από πρώτο χέρι ποιοι ήταν οι κομμουνιστές και ποιοι οι διώχτες τους.

Να του θυμίσουμε, επίσης, ότι πολιτικοί συγγενείς του Πινοσέτ στη χώρα μας καταδικάστηκαν μαζικά στη συνείδηση του λαού μας, συνδέθηκαν με τις πιο μαύρες αναμνήσεις του τόπου μας.

Η κατρακύλα, λοιπόν, δεν έχει πάτο και ο λαός μας έχει και γνώση και πείρα ώστε να στείλει στον απόπατο της ιστορίας τον οχετό και όσους τον αναπαράγουν».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: