Πες μας τι Πιπίνης και δε μας δίνεις – Σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα Λατινικής Αμερικής ο Ιάσων Πιπίνης

Όταν η πραγματικότητα ξεπερνάει για άλλη μια φορά τη σάτιρα.

Όταν η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, σε μια από τις πρώτες πράξεις της μόλις ανέλαβε την εξουσία, αναγνώρισε τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο – γουοναμπή πραξικοπηματία Χουάν Γουαϊδό, ως “μεταβατικό” ηγέτη της Βενεζουέλας, πολλοί αναρωτήθηκαν για το τάιμινγκ της απόφασης, την ώρα που ακόμα και ο Τραμπ ακόμα παραδέχεται ότι η ανατροπή Μαδούρο δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, ενώ άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Γερμανία, βρίσκονται επί τους παρόντος σε πορεία προσεχτικής εξομάλυνσης των σχέσεων με τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Τότε βρέθηκαν αρκετοί να αστειευτούν ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ακολουθεί “γραμμή Πιπίνη”, τελικά όμως η πραγματικότητα ξεπερνάει τη σάτιρα και πράγματι ο Ελληνοπερουβιανός δημοσιογράφος και ειδικός μαδουρολόγος των δύο ηπείρων και των επτά θαλασσών βρίσκεται διορισμένος σύμβουλος παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα Λατινικής Αμερικής.

Άρχισε να γίνεται γνωστός ως ρεπόρτερ του Μέγκα, απ’ όπου αφότου έφυγε κι ο σταθμός ήδη βρισκόταν στα τελευταία του, βρέθηκε σε δημόσιο μαλλιοτράβηγμα με τον πρώην διεθυντή του στο δελτίο ειδήσεων Χρήστο Παναγιωτακόπουλο, που του καταλόγισε ψευδή είδηση για έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα και συνειδητή υποτίμηση του αριθμού των διαδηλωτών σε μια από τις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων του 2011, με τον ίδιο να απαντάει με εξώδικα.

Εκεί όμως που πραγματικά έλαμψε ήταν κατά τη μεταγραφή του στο ΣΚΑΙ, όπου ξεδίπλωσε όλο του ταλέντο, επικαλούμενος και την καταγωγή του, δρέποντας δάφνες στην καρδιά κάθε φιλελέ για τη στηλίτευση του “απάνθρωπου καθεστώτος Μαδούρο”. Πράγματι, ακόμα και πριν την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου του για τη Βενεζουέλα, ο Πιπίνης κατόρθωσε να γίνει ίσως ο κατεξοχήν ιδεολογικός αρχιτέκτονας της “αντιπολίτευσης του κωλόχαρτου”, στην οποία βασίστηκε η ΝΔ εμπνευσμένη από μεταδώσεις του σταθμού του Φαλήρου με βασική πηγή τον Πιπίνη.

Με την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος από τον εκλεκτό τον ΗΠΑ Γουαϊδό, ο Πιπίνης τήρησε κατ’αρχάς μια σχεδόν “μετριοπαθή” στάση, αναρτώντας στο λογαριασμό του στο τουίτερ, την εκτίμηση πως “ένα πραξικόπημα ή μια στρατιωτική επέμβαση θα επιδεινώσει την κατάσταση”.

Επειδή όμως ένα τόσο δα μικρό πραξικοπηματάκι δε γίνεται να μας αποσπά από το γεγονός πως ο Μαδούρο είναι ο μεγαλύτερος τύρρανος που γνώρισε η ανθρωπότητα από την εποχή του Ταμερλάνου, ο Πιπίνης φρόντιζε να μας ενημερώνει διαρκώς για τα στυγνά εγκλήματα του καθεστώτος στη Βενεζουέλα, παίρνοντας παράλληλα συνεντεύξεις από αξιόπιστες και ανιδιοτελείς πηγές, όπως ένα βουλευτή της αντιπολίτευσης, ένα στενό συνεργάτη του Γουαϊδό και τέλος τον ίδιο τον σελφ-προκλέιμτ, διατυμπανίζοντας το ως μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες.

Το πραγματικά παρήγορα είναι πως η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματικά επιβραβεύουν την αριστεία, ιδιαίτερα όταν αφορά αποφοίτους του ευαγούς ιδρύματος του ΣΚΑΪ. Μέχρι στιγμής μετράμε Μπάμπη και Μπογδάνο στη βουλή, Πιπίνη πρωθυπουργικό σύμβουλο, οπότε πλέον είναι μια υπουργοποίηση Πορτοσάλτε και μια συγχώνευση ΝΔ με το σταθμό που θα επιφέρει και αμοιβαία μείωση λειτουργικού κόστους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: