Α. Παπαρήγα: “Ξεχάσατε στη ΝΔ πώς χαϊδεύατε τους αναθεωρητές; Που λέγατε, να η σύγχρονη Αριστερά…”

Κύριοι της ΝΔ, μαζί με το μαρξισμό γεννήθηκε κι ο αναθεωρητισμός, που συν τω χρόνω, κατέληξε ο χειρότερος εχθρός του. Τελειώστε πια με αυτήν την ιστορία. Τι θέλετε να πείτε; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την αναθεώρηση του Συντάγματος γιατί εμφορείται από το έργο του Μαρξ για τους ‘Ταξικούς Αγώνες στη Γαλλία’ και το ‘Κεφάλαιο’; Έλεος.

Την ώρα που οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες κατέληγαν στην Πλατεία Συντάγματος, έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, μες στη Βουλή ο Τζαβάρας της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε την 18η Μπρυμαίρ του Μαρξ και αναρωτιόταν αν το κράτος είναι όργανο κυριαρχίας της μιας τάξης πάνω στην άλλη.
Συνοπτικά η απάντηση είναι: Ναι. Και θα μπορούσε να το βεβαιώσει κι ο γιος του -που λέγεται πως είχε περάσει κάποτε από τις γραμμές της ΚΝΕ.

Λίγη ώρα αργότερα, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα, αγανακτισμένη με το αντιπολιτευτικό “αφήγημα” της ΝΔ που είναι να παρουσιάζει το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση σαν κομμουνιστές και πολιτική ενσάρκωση των μπολσεβίκων…

“Σε αυτό το κοινοβούλιο μπήκα μεσήλικας κι είμαι γρια πια. Είχα ορκιστεί να προφυλαχθώ από το να βγαίνω στον άμβωνα της Βουλής και να εμφανίζομαι ως γνώστης και ερμηνευτής των Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν. Δυστυχώς όμως έχουμε προκληθεί πολλές φορές”.

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της η Αλέκα και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ.

“Κύριοι της ΝΔ, μαζί με το μαρξισμό γεννήθηκε κι ο αναθεωρητισμός, που συν τω χρόνω, κατέληξε ο χειρότερος εχθρός του. Τελειώστε πια με αυτήν την ιστορία. Τι θέλετε να πείτε; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την αναθεώρηση του Συντάγματος γιατί εμφορείται από το έργο του Μαρξ για τους ‘Ταξικούς Αγώνες στη Γαλλία’ και το ‘Κεφάλαιο’; Έλεος. Ξεχάσατε πως χαϊδεύατε τους αναθεωρητές; Τους είχατε θεούς και μας πολεμούσατε. Λέγατε, γιατί παραμένετε στις θέσεις σας; Να η σύχρονη Αριστερά”.

Και συνέχισε.

“Όταν αυτή η Αριστερά -εντός ή εκτός εισαγωγικών, εμείς έχουμε άποψη- έγινε κυβέρνηση, ενώ ξέρετε ότι δεν έχει καμία σχέση με την κομμουνιστική θεωρία και ιδεολογία, την πολεμάτε έχοντας στο νου σας το ΚΚΕ, το Μαρξ, τον Ένγκελς και το Λένιν, ταξικά. Κάνετε αντικομμουνισμό, για να τσακίσετε προοπτικά το κίνημα. Ο ένας μέσω της αναθεώρησης και ο άλλος με άλλα μέσα”.

Τη συνέχεια μπορείτε να την δείτε στο παραπάνω βίντεο, μαζί με την τοποθέτηση της Αλέκας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το Σύνταγμα στο πλαίσιο της δικτατορίας της αστικής τάξης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως “δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα των πολιτών σε μια ταξική κοινωνία” πως ο λαός πρέπει “να φοβάται την πολιτική σταθερότητα” και πως “δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αυτό το Σύνταγμα είναι πολύ “ευρύχωρο” να χωρέσει από το μεγαλύτερο αυταρχισμό μέχρι το μεγαλύτερο ξεγέλασμα του λαού”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: