ΠΑΜΕ: Μαζικό “παρών” στα δικαστήρια – Συμπαράσταση στα θύματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Πρωτόδικα είχε επικρατήσει η λογική της εξίσωσης θύτη και θύματος, μια ιδιότυπη εκδοχή της θεωρίας των δύο άκρων, με την καταδίκη των δύο χρυσαυγιτών σε 21 μήνες φυλάκιση, αλλά και την ταυτόχρονη καταδίκη των τριών θυμάτων της επίθεσης, που είχαν προσπαθήσει να αμυνθούν και να αφοπλίσουν τους θρασύδειλους δράστες. Αύριο εκδικάζεται η έφεσή τους.

Αύριο εκδικάζεται στο Τριμερές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η έφεση δύο χρυσαυγιτών που το Νοέμβρη του 12′ είχαν επιτεθεί τραμπούκικα σε μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν απεργιακές προκηρύξεις έξω από σχολείο του Λαγκαδά.

Πρωτόδικα είχε επικρατήσει η λογική της εξίσωσης θύτη και θύματος, ως ιδιότυπη εκδοχή της θεωρίας των δύο άκρων, με την καταδίκη των δύο χρυσαυγιτών σε 21 μήνες φυλάκιση, αλλά και την ταυτόχρονη καταδίκη των τριών θυμάτων της επίθεσης, που είχαν προσπαθήσει να αμυνθούν και να αφοπλίσουν τους θρασύδειλους δράστες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη μία πλευρά οι χρυσαυγίτες είχαν δολοφονικές διαθέσεις, επέστρεψαν εξοπλισμένοι με στιλέτα και ρόπαλα -κάποια από τα οποία κατάφεραν να αποσπάσουν τα θύματα της επίθεσης ως πειστήρια- και έστειλαν ένα άτομο στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Από την άλλη το μόνο “όπλο” των αμυνόμενων ήταν η αλληλεγγύη και η βοήθεια των απεργών εργατών της μονάδας της ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, που έσπευσαν να τους βοηθήσουν.

Εξίσου χαρακτηριστικό είναι πως οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν να ισχυριστούν πως δέχτηκαν αυτοί επίθεση κι έντυσαν το ψέμα τους με μια μήνυση εναντίον ενός άσχετου με τα γεγονότα ατόμου, που αθωώθηκε καθώς δε βρισκόταν καν στην περιοχή εκείνη τη μέρα. Κάτι που δε φάνηκε όμως αρκετό για να αφαιρέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας στις μαρτυρίες τους για το Δικαστήριο.

Αύριο εκδικάζονται οι εφέσεις των νεοναζί και των θυμάτων της επίθεσης κι η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγωνιστές, στις 8.30 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια.

Σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους μαθητές και τους τότε απεργούς, και σημειώνει μεταξύ άλλων.

Καταδικάζουμε ως απαράδεκτη τη λογική των δύο άκρων που υιοθέτησαν πρωτόδικα δικαστής και εισαγγελέας με αποτέλεσμα την καταδίκη των χρυσαυγιτών σε 21 μήνες φυλάκιση, αλλά και την καταδίκη των τριών θυμάτων τους επειδή αμύνθηκαν και προσπάθησαν να τους αφοπλίσουν. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Με πληροφορίες από τον 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: