Παφίλης προς Τσακαλώτο: Να πείτε πως θα κάνετε τον καπιταλισμό δικαιότερο στον κόσμο που γδάρατε 4 χρόνια (VIDEO)

“Λίγη αυτοσυγκράτηση, τώρα δεν είστε στην αντιπολίτευση, έχετε δοκιμαστεί ως κυβέρνηση”

Κάποιοι δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν τα περί “ξύλινου λόγου” των κομμουνιστών και του ΚΚΕ, δεν υπάρχει όμως τίποτε πιο ξύλινο από τη χιλιοπαιγμένη κασέτα της σοσιαλδημοκρατίας, πως υπάρχει καλύτερος καπιταλισμός και τον θέλουμε. Εξάλλου πλέον το ομολογούν και οι ίδιοι εντελώς ανοιχτά, εγκαλώντας μάλιστα το ΚΚΕ πως δε βάζει πλάτη στο θεάρεστο έργο. Αυτό έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας στη βουλή μεταξύ άλλων πως στην κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ως υπουργός οικονομικών “προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανισότητας”, απευθύνοντας τη μομφή προς το κόμμα πως αναιρεί την εναντίωσή του στον καπιταλισμό με το να μη δέχεται τη δυνατότητα βελτίωσής του, προσπαθώντας μάλιστα να απευθυνθεί με ύφος παλιόφιλου στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, λέγοντάς του “Δεν απαντάς Θανάση”. Παραδέχθηκε δηλαδή ουσιαστικά τη στήριξη που παρείχε ως κυβέρνηση και παρέχει ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ στο καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο υπόσχεται να μερεμετίσει και να κάνει δικαιότερο: ” υπάρχει ένας καπιταλισμός που με παρεμβάσεις και με ρυθμίσεις μπορείς να τον κάνεις λιγότερο άδικο”.

Οι παραινέσεις του Τσακαλώτου ήρθαν μετά την ενόχληση που προφανώς αισθάνθηκε ο πρώην υπουργός από την σε εξέλιξη ομιλία του Θανάση Παφίλη στη βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, όπου μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ προέτρεψε τον Τσακαλώτο “αυτοσυγκράτηση” όταν επικαλείται το Μαρξ: Τώρα δεν είστε στην αντιπολίτευση τώρα έχετε δοκιμαστεί ως κυβέρνηση. Λέει ο κ. Τσακαλώτος ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για το θέμα της διαφθοράς που ζείτε;”

Αλλά και στη συνέχεια ο Παφίλης δεν άφησε αναπάντητους τους ισχυρισμούς του Τσακαλώτου, σημειώνοντας σε δηκτικό τόνο: “Ο κ. Τσακαλώτος μας λέει ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ένα δίκαιο σύστημα, με γεια σας με χαρά σας να τα πείτε στον κόσμο αυτά. Να πείτε στον κόσμο σας ότι εσείς θα τον κάνετε πιο δίκιο όπως τον κάνατε τέσσερα χρόνια που γδάρατε τον κόσμο».

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: