“Πάει παραλία, στη Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία” – Νέο εθνικιστικό παραλήρημα στο στρατόπεδο “Μαρινέλλη” στη Λέσβο

“Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, διότι για πολλοστή φορά, ανέχεται τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως η εκφώνηση συνθημάτων ρατσιστικού και εθνικιστικού περιεχομένου, μέσα στα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων”, σημειώνει η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νέο περιστατικό εθνικιστικού δηλητηρίου που διαχέουν στελέχη των Ε.Δ στο στρατόπεδο “Μαρινέλλη” στη Λέσβο. Λίγες μέρες μετά την καταγγελία φαντάρων για παραλήρημα μίσους κατά προσφύγων και μεταναστών, στρατευμένοι του συγκεκριμένου στρατοπέδου φέρνουν στην επιφάνεια ότι στέλεχος της μονάδας επιδόθηκε σε ένα τουρκοφαγικό λογύδριο, με το σύνθημα “Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στη Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία”. Μάλιστα, μετά τη δημοσιοποίηση της κατάπτυστης αυτής “διαπαιδαγώγησης” των φαντάρων στα νάματα του εθνικισμού και του μίσους για τους γειτονικούς λαούς, τοπική ιστοσελίδα της Λέσβου δημοσίευσε επιστολή στην οποία γίνεται απόπειρα να κάνει το άσπρο – μαύρο, παρουσιάζοντας το κρεσέντο μισαλλοδοξίας ως “εμψύχωση” και “ανάπτυξη του εθνικού φρονήματος”. Άμεση ήταν και η παρέμβαση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα, όπως και της περιφερειακής συμβούλου Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐας Κυρίτση, που σημείωσαν αντίστοιχα. Η βουλευτής σημείωσε πως:

“Ως “εμψύχωση του ηθικού και του εθνικού φρονήματος” και “εξύμνηση του έθνους και του ελληνικού στρατού”, βαφτίζεται το εθνικιστικό ντελίριο, εξυμνώντας το μίσος απέναντι στους γειτονικούς λαούς. Όμως τέτοιου είδους συνθήματα είναι που ανοίγουν το δρόμο για την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και των γειτονικών χωρών. Αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των αστικών τάξεων Τουρκίας και Ελλάδας, για να μπορέσουν να προωθήσουν τους δικούς τους σχεδιασμούς σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, να “τρέξουν” τα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι αυτά τα συνθήματα είναι εχθρικά προς τα συμφέροντα του λαού και θα πρέπει να καταδικαστούν από κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό στρατιώτη και κάτοικο του νησιού.

Οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους, να μη σκύψουν το κεφάλι, αλλά αντίθετα να διεκδικούν και να μην ανέχονται στις μονάδες τους τη δράση φασιστικών δυνάμεων που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού του νησιού και της χώρας μας και πρόσφατα καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για την εγκληματική τους δράση.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, διότι για πολλοστή φορά, ανέχεται τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως η εκφώνηση συνθημάτων ρατσιστικού και εθνικιστικού περιεχομένου, μέσα στα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Αντίστοιχα η περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου της “Λαϊκής Συσπείρωσης” υπογραμμίζει ότι:

“Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις μία εβδομάδα είχαμε ένα ακόμα επικίνδυνο “ξέσπασμα” από συγκεκριμένα στελέχη και στρατιώτες του στρατοπέδου “Μαρινέλη” στην Καλλονή Λέσβου.

Αυτή τη φορά αφορά ακούστηκε το εθνικιστικό και αλυτρωτικό σύνθημα: “Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, πάει στη Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία”, το οποίο ακούστηκε με ευθύνη και παρουσία στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επαναλαμβάνουμε: Τα φαινόμενα αυτά είναι εξαιρετικά σοβαρά κι επικίνδυνα. Απαιτείται άμεση διερεύνηση και κυρίως η ομόθυμη, βροντερή καταδίκη από όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς νέους που υπηρετούν τη θητεία τους, από όλα τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια συνθήματα και “κηρύγματα” μίσους από ανθρώπους που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η αποδοχή τέτοιων συμπεριφορών είναι αφενός έμμεση συμφωνία και συνενοχή και αφετέρου αποτελεί υπόθαλψη μισαλλόδοξων και εθνικιστικών θυλάκων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδικά για την ιστορία του Λεσβιακού λαού, είναι ντροπή να γίνεται ανεκτή η δράση εθνικιστικών ομάδων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ομάδων και πρακτικών που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και πρόσφατα καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν και για την εγκληματική τους δραστηριότητα”.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: