Ό,τι κινητοποιείται, ψεκάζεται – Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά στους υγειονομικούς στο Ζάππειο (VIDEO)

Τα ΜΑΤ έκαναν απρόκλητη χρήση ωμής βίας, αλλά η ΟΕΝΓΕ και άλλα σωματεία κατάφεραν να χαλάσουν τη φιέστα του Υπουργού Υγείας και της ηγεσίας του Ιατρικού Συλλόγου.

Σήμερα το πρωί η ΟΕΝΓΕ και Σωματεία Εργαζόμενων στα Νοσοκομεία είχαν προγραμματίσει στάση εργασίας και κινητοποίηση για να παρέμβουν σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για τις ΣΔΙΤ, που γίνεται στην Αίγλη του Ζαππείου.

Η ηγεσία του ΠΙΣ και ο Υπουργός Υγείας κάλεσαν την αστυνομία, οι οποίες εκτέλεσε τις εντολές, κάνοντας το μόνο που γνωρίζει καλά: ωμή καταστολή και απρόκλητη βία, με χημικά και γκλομπ ενάντια στους “εχθρούς διαδηλωτές”. Το βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο YouTube είναι αδιάψευστος μάρτυρας για όσα έγιναν πριν λίγη ώρα στο Ζάππειο. Αν ο κ. Χρυσοχοΐδης ενδιαφέρεται να βρει στοιχεία και αποδείξεις για την αστυνομική αυθαιρεσία, μπορεί να ρίξει μια ματιά στο βίντεο.

Παρά την αστυνομική βία, οι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα. Εκεί κατήγγειλαν την αστυνομοκρατία και την πολιτική που κάνει την παιδεία εμπόρευμα -εντελώς τυχαία, αυτά πηγαίνουν μαζί, χέρι-χέρι. Προχώρησαν επίσης στην κατάληψη της αίθουσας, με βάση απόφαση της ΟΕΝΓΕ και άλλων σωματείων και παραμένουν εκεί με παλμό και συνθήματα.

“Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός”

Σε κάθε περίπτωση, κατάφεραν να χαλάσουν τη φιέστα του Υπουργού και της ηγεσίας του Ιατρικού Συλλόγου που προωθούν ξεκάθαρα και χωρίς προσχήματα την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, διοργανώνοντας μάλιστα κι ημερίδες για να την διαφημίσουν…

Με πληροφορίες και φωτό από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: