Ο,τι κινείται, καταστέλλεται – Άνδρες των ΜΑΤ κλωτσάνε διαδηλωτή πεσμένο στο έδαφος!

Νέο ρεσιτάλ αυταρχισμού με τους Πραιτωριανούς να παίρνουν το μήνυμα από την κυβέρνηση και να ξεσπάνε σε όσους διαδηλώνουν, διαμαρτύρονται για τη βία ή είναι απλώς περαστικοί.

Ευτυχώς που μπήκε ο… “μετριοπαθής” Θεοδωρικάκος στη θέση του Χρυσοχοΐδη και δεν ξεσαλώνουν οι Πραιτωριανοί του συστήματος…

Μετά από την εκτέλεση ενός παιδιού που προσπαθούσε να διαφύγει τη σύλληψη, είχαμε νέα επίδειξη κατασταλτικού ζήλου από την ΕΛ.ΑΣ. με τα μπουμπούκια των ΜΑΤ να χτυπάνε στο ψαχνό, να κλωτσάνε πεσμένους διαδηλωτές, να συλλαμβάνουν κόσμο από τον σωρό και να ξεσπάνε ακόμα και σε περαστικούς. Μετά από τον τραυματισμό βουλευτή, είχαμε άλλη μια βιαιοπραγία εναντίον δικηγόρου που είχε δηλώσει μάλιστα την ιδιότητά του!

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι ενδεικτικά τόσο για την ανεξέλεγκτη και άσκοπη βία των ΜΑΤ, όσο και για την αυταρχική νοοτροπία που εκφράζουν ως ανθρωποφύλακες.

 

Τα μπουμπούκια πήραν το μήνυμα από την κυβέρνηση και την ατιμωρησία τους και βγήκαν παγανιά να ξεσπάσουν ενάντια σε όσους διαδήλωναν ενάντια στην υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού, σε όσους διαμαρτύρονταν για την απάνθρωπη βία, καθώς ακόμα και σε τυχαίους περαστικούς.

Είναι χαρακτηριστικά όσα καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, την ανακοίνωση της οποίας παραθέτουμε από τον 902.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» καταγγέλλει τη βιαιοπραγία σήμερα στα Εξάρχεια εναντίον δικηγόρου μέλους της. «Ο συνάδελφος δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από αστυνομικό διμοιρίας των ΜΑΤ όταν διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση διαδηλωτή από δυνάμεις των ΜΑΤ», όπως σημειώνει.

«Ο συνάδελφος δήλωσε την ιδιότητά του στον επικεφαλής της διμοιρίας και εισέπραξε μια χυδαία συμπεριφορά και απώθηση με τις ασπίδες των αστυνομικών», προσθέτει.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» υπογραμμίζει ότι «η ένταση της κρατικής βίας δεν μας εκπλήσσει. Πάει χέρι – χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική που στοχεύει τη ζωή και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, όπως και των αυτοαπασχολούμενων – μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων και αξιοποιείται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Δεν μας φοβίζουν, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Η σιγή νεκροταφείου δεν θα περάσει!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: