Όταν σε βρίζει ένας φασίστας, είναι το καλύτερο παράσημο

Ο Μπέος προπονείται για Τραμπ της Ελλάδας, βρίζει χυδαία τον Ιωαννίδη και τους κατοίκους ενός χωριού στο Πήλιο, που υπερασπίζονται το νερό τους από τα νύχια των ιδιωτών.

Μπορεί να ξέρει πέντε γλώσσες, ως ποδοσφαιρικός διερμηνέας, αλλά τα ελληνικά δεν είναι το δυνατό του σημείο (γκάγκραινα, κοπρίτων και άλλα μαργαριτάρια), εκτός και αν μιλάμε για τη γλώσσα του υποκόσμου, στην οποία συνεννοείται άψογα. Δεν ξέρει τι τραγουδά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, γιατί δεν τον πέτυχε στα σκυλάδικα που συχνάζει, έχει όμως πολιτική άποψη για αυτόν και για τους κατοίκους στους Σταγιάτες. Και προπαντός τα κατάλληλα εργαλεία για να την εκφράσει σε μια συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ.

“Π…δες με ξένο κ@λο…”, “έχουν μαζί τους έναν μ…λάκα, κανείς δεν ξέρει τι τραγουδά…” κοκ.

Όποιος έχει γερό στομάχι, μπορεί να δει όλο το βίντεο της συνέντευξης.

Ή απλώς τα καλύτερα στιγμιότυπα, όπως κυκλοφορούν σε διάφορα προφίλ στα Social Media.

Ο δήμαρχος της πόλης!!Ηλίθιος λαός που ψήφισε σκουπίδιαΝα τον χαίρεστε

Gepostet von Sofi Cicada am Dienstag, 19. Mai 2020

Όταν σε βρίζει ένας φασίστας, είναι το καλύτερο παράσημο, η απόδειξη πως κάτι κάνεις καλά. Κι αν ο Μπέος θέλει να μάθει τι τραγουδά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, που είναι μόνιμος κάτοικος Πηλίου, το τελευταίο διάστημα, μπορεί να ακούσει το τραγούδι που έγραψε για το νερό των Σταγιατών.

Σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει,
όποιος το πίνει πολεμάει κι αντέχει
δεν τ’ αγοράζω, δε πουλώ
μα με κερνά και το κερνώ
σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει.

Κυλάει στις πέτρες και στο χώμα τρέχει,
κορμούς ποτίζει και κορμάκια βρέχει
πλατάνια, όρεια κι αριβιές
ελιές, κορίτσια και οξιές
κορμούς ποτίζει και κορμάκια βρέχει

Απ’ των αιώνων την πηγή κατρακυλά
δροσίζει το αύριο και το υπόσχεται ξανά
μα εδώ και τώρα το νερό
μέσα απ’ τη χούφτα σου θα πιω
ζωή να γίνει η ζωή σε μια γουλιά.

Σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει,
όποιος το πίνει πολεμάει κι αντέχει
δεν τ’ αγοράζω, δε πουλώ
μα με κερνάς και στο κερνώ
όποιος το πίνει πολεμάει κι αντέχει
σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει.

Ο Μπέος πετάει κινητά μπροστά στην κάμερα και βρίζει χυδαία όποιον σηκώνει κεφάλι. Παίζει επικοινωνιακά με την εικόνα του, όπως όλοι οι φασίστες. Πλασάρει τον εαυτό του ως “κάτι διαφορετικό”, που τα λέει έξω απ’ τα δόντια, χωρίς ξύλινα λόγια και πολιτικαντισμούς. Πολλοί ενοχλούνται από το ύφος και την αισθητική του, αλλά η μορφή δεν πάει χώρια από την ουσία. Ο Μπέος πουλάει αυτό το στιλ γιατί εκτιμά ότι τον συμφέρει πολιτικά να πλασάρει τον εαυτό του, σαν μια ελληνική εκδοχή του Τραμπ.

Αυτό που τρέμουν περισσότεροι οι θρασύδειλοι, όμως, είναι η αντίσταση. Και ο Μπέος άθελά του έκανε γνωστό τον αγώνα των κατοίκων των Σταγιατών σε όλη τη χώρα και του έδωσε δημοσιότητα.

Παραθέτουμε παρακάτω το πλαίσιο με όσα ζητάνε οι κάτοικοι.

Οι Σταγιάτες πηγάζουν από την Κρύα Βρύση! Η μακραίωνη ιστορία του χωριού και οι παραδόσεις του είναι άρρηκτα δεμένες μαζί της. Όπως και η ζωή μας. Χωρίς την πηγή αυτή, το χωριό μας δεν θα υπήρχε. Το καθαρό της νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό που προσφέρει ο τόπος μας.

Οι παρακάτω υπογράφοντες/ουσες κάτοικοι Σταγιατών, σήμερα Κυριακή 10-5-20 συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Σταγιατών και αποφασίσαμε τα εξής:

-Θεωρούμε υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και της ζωής μας την αλλαγή της πηγής υδροδότησης του χωριού και τον αποκλεισμό των Σταγιατών από την Κρύα Βρύση, από την οποία παραδοσιακά υδρεύεται τους τελευταίους αιώνες.
-Η Κρύα Βρύση είναι η πηγή ζωής του χωριού μας, μέρος της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας και κύριο συστατικό της βιολογικής και της πολιτιστικής υπόστασης των κατοίκων.
-Η χωρίς προειδοποίηση και ενημέρωση, αυθαίρετη και παράλογη ενέργεια της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκει αντίθετο το σύνολο των μόνιμων κατοίκων του χωριού, καθώς και των ετεροδημοτών.
-Η αλλαγή της υδροδότησης έγινε εν αγνοία του προέδρου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Έκτοτε, δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ενέργεια για την αποκατάσταση του δικτύου. Είναι φανερό ότι δεν συμπάσχει με την αγωνία των κατοίκων και δεν μπορεί να εκφράσει τον αγώνα τους. Από σήμερα, η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών αποτελεί το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων του χωριού.
-Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης του χωριού μας από την Κρύα Βρύση.
-Η πηγή μας αποτελεί τον ομφάλιο λώρο των Σταγιατών, τον δεσμό μας με τη ζωή του χωριού μας, με τη φύση, την υγεία, την κοινότητα, την παράδοσή μας, με ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Είμαστε οργανικά, βιολογικά και πολιτιστικά δεμένοι μαζί της εδώ και 350 χρόνια. Απαιτούμε την παροχή νερού της Κρύας Βρύσης στα σπίτια μας, χωρίς χημικές παρεμβολές, όπως ορίζει ο νόμος περί χλωρίωσης για κοινότητες κάτω των 3000 κατοίκων. (Υ.Μ. 5673/4-12-57 Υγ. Διάταξη)
-Ο αγώνας μας θα είναι ανυποχώρητος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: