Οριστικά αθώος ο Μιχαλολιάκος για τα “σαπούνια” και τα “εβραιόπουλα”

Με βούλα του Αρείου Πάγου ο Μιχαλολιάκος απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία για το βίαιο αντισημιτικό του παραλήρημα το 2011.

Ως λευκή περιστερά στην αποδόθηκε στην κοινωνία ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, για τη διαβόητη ομιλία του στην ΤΟ Αθηνών το 2011. Ήταν τότε που ο ηγέτης της ΧΑ, αναφερόμενος στο Βίκτωρα Ρέστη δήλωσε πως πρέπει “να γίνει σαπούνι” εκείνος και “τα εβραιόπουλά του”, προσθέτοντας σε άλλο σημείο κυνικά πως: «Αν χρειαστεί θα λερώσουμε και τα χέρια μας. Ας μας πουν και φασίστες, ας μας πουν και εθνικιστές, και ναζιστές, και ρατσιστές και ό,τι θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει».

Στην κατακλείδα επανέλαβε τις απειλές και τον ιδεολογικό αυτοπροσδιορισμό της οργάνωσης ως εξής: «Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους. Θα είναι τυχεροί. Εχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας. Αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα. Αυτό είχα να πω».

Τίποτε το μεμπτό δεν είχει βρει σε όλ’ αυτά το  Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, κηρύσσοντας αθώο το Μιχαλολιάκο τον περασμένο Γενάρη. Στην απόφαση είχε αντιδράσει ο αντιεισαγγελές του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτος, ο οποίος ένα μήνα μετά περίπου άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Η αίτηση αυτή συζητήθηκε ενώπιον του ΣΤ΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου στις 19 Μαρτίου και – παρά τις αρχικές διαδόσεις περί του αντιθέτου – η απόφαση του απέρριψε το αίτημα αναίρεσης, με αποτέλεσμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος να παραμένει αθώος για την υπόθεση αυτή. Κρίθηκε δηλαδή πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ομιλίες για Εβραίους που γίνονται σαπούνια, ανοιγμένα κεφάλια και μαχαιροβγάλτες να διεγείρουν τον οποιονδήποτε σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος, ειδικά τα μέλη και τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, που συναγωνίζονται σε μειλίχιο πνεύμα τον Γκάντι.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ηγετικό στέλεχος των Ελλήνων νεοναζί αθωώνεται από την ελληνική αστική δικαιοσύνη μετά από κρεσέντο μίσους. Πριν λίγους μόνο μήνες απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία ο Ηλίας Κασιδιάρης για τις δηλώσεις του περί “ανθρώπινων σκουπιδιών” σε βάρος Ρομά στον Ασπρόπυργο πριν κάποια χρόνια.

Όλ’ αυτά την ώρα που η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, με ευθύνη της κυβέρνησης Σύριζα και των προκατόχων της, αλλά κι εξαιτίας των σκόπιμων κωλυσιεργιών της υπεράσπισης της ΧΑ, διανύει πλέον τον πέμπτο χρόνο από την έναρξή της, χωρίς να είναι απόλυτα σαφής ο ορίζοντας της ολοκλήρωσής της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: