Όποιος δεν έχει προστασία από το κράτος έχει πόδια – Περπάτημα αντί λεωφορείων συστήνει η Ελένη Γιαμαρέλλου

Κάποιοι κακόβουλοι έσπευσαν να αντιδράσουν σε αυτή την καθόλα υγιεινή προτροπή, που μας προφυλάσσει ταυτόχρονα από τον κορονοϊό και την παχυσαρκία.

Η κυβέρνηση φροντίζει για το καλό μας. Κάτι εμφανές σε όλους όσοι έχουν μάτια και βλέπουν φυσικά, αφού η φροντίδα της για τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στα φιλόστοργα μέτρα από τον κακό και ανεύθυνό μας εαυτό, αλλά και από τις άριστες επιλογές των συμβούλων της. Ανάμεσά τους η Ελένη Γιαμαρέλλου, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν μας διαβεβαίωνε για την αντισηπτική δράση της Θείας Κοινωνίας.

Η ίδια όμως δεν είναι μονοδιάστατη και φροντίζει με τις συμβουλές της να δίνει απλές και πρακτικές λύσεις στα προβλήματα κοινωνικής αποστασιοποίησης που ταλανίζουν το μαστιζόμενο από το φάσμα του κορονοϊού μέσο Έλληνα πολίτη. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζητήματα σχετικά είναι αναμφίβολα οι εικόνες παστής σαρδέλας που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επβάτες των ΜΜΕ, ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής.

Κανείς δεν είχε σκεφτεί ότι γι’ αυτό το συνωστισμό υπάρχει ένα μαγικό ραβδάκι που θα έκανε τη ζωή μας απλούστερη. Μέχρι που βγήκε η κ. Γιαμαρέλλου στην ΕΡΤ, για να μας παροτρύνει κυριολεκτικά χαμογελώντας ως τ’αυτιά πως για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, είναι καλό να αφήσουμε τα λεωφορεία και να το κόψουμε ποδαράτο.

“Αν μπορείτε μη μπείτε στα λεωφορεία… Αν μπορείς περπάτα, πήγαινε και με τα πόδια, γύρισε και με τα πόδια, είναι μία καλή άσκηση αυτή», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της”. Κάποιοι κακόβουλοι έσπευσαν να αντιδράσουν σε αυτή την καθόλα υγιεινή προτροπή, που μας προφυλάσσει ταυτόχρονα από τον κορονοϊό και την παχυσαρκία, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται συνολικά για την υγεία και την ευεξία μας. Η Γιαμαρέλλου δεν έβαλε βέβαια χιλιομετρικό όριο, αλλά τελικά ας μην ξεχνάμε, ότι ήδη από τον καιρό του Φειδιππίδη έχει αποδειχθεί ότι η διάνυση αποστάσεων είναι πάνω από όλα θέμα θέλησης. Και ατομικής ευθύνης, βεβαίως-βεβαίως.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: