Οκτώ μετανάστες νεκροί, όταν ανατράπηκε λέμβος που τους μετέφερε

Τελειωμό δεν έχει ο μακρύς κατάλογος με ανθρώπους που πνίγονται στα νερά του Αιγαίου…

Δεν έχει σταματημό η τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες μετανάστες που αποφασίζουν να διασχίσουν το Αιγαίο αναζητώντας τη δική τους “γη της Επαγγελίας” στις χώρες της πολιτισμένης Ευρώπης… Όπως μετέδωσε το πόρταλ 902.gr, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 31 άλλοι διασώθηκαν, όταν μια μικρή λέμβος που μετέφερε μετανάστες βυθίσθηκε στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Τουρκίας, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Σημειώνεται ότι από την τουρκική ακτοφυλακή πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιβατών της λέμβου, η οποία ναυάγησε στα ανοικτά της ακτής της περιφέρειας του Μπόντρουμ, στην επαρχία Μούγλων, μετέδωσε το «Ανατολή».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με δύο σκάφη, μια ομάδα δυτών και ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής, επέτρεψαν την ανεύρεση των πτωμάτων οκτώ ανθρώπων από το σκάφος, το οποίο μετέφερε συνολικά 40 μετανάστες.

Σε προηγούμενη δήλωσή της, η ακτοφυλακή είχε αναφέρει πως καταβάλλονται προσπάθειες για να βρεθούν εννέα αγνοούμενοι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στη λέμβο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: