Οι πρώτες εικόνες από το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή (ΦΩΤΟ)

Η Κατιούσα βρίσκεται στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, στο Πάρκο Τρίτση, όπου από νωρίς το απόγευμα χτυπά η καρδιά της ανυπότακτης νεολαίας με σύνθημα «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…” τον Σοσιαλισμό».

Από νωρίς το απόγευμα στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» χτυπά η καρδιά της ανυπότακτης νεολαίας στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» με σύνθημα «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…” τον Σοσιαλισμό».

38 ξένες Οργανώσεις Νεολαίας βρίσκονται στη Διεθνούπολη του Φεστιβάλ, όπου σήμερα διεξάγεται και συζήτηση για τα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης.

Στην καρδιά του Φεστιβάλ βρίσκεται η Κεντρική Έκθεση, με τίτλο «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!» και με θέμα τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς.

Μην το χάσετε:

https://www.katiousa.gr/politismos/mousiki/tzimis-panousis-sto-festival-tis-kne-fotovinteo/?fbclid=IwAR1LtnLAcjbNVuUXbf1DvtPaWBco6g0QdhY75KW0-LgsupzGkq88koKMZSA

Μέσα από ταμπλό, σύγχρονες οπτικές μορφές, φωτογραφίες, κατασκευές και ντοκουμέντα από το Αρχείο του ΚΚΕ, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν για μεγάλες στιγμές αυτής της πορείας και να κρατήσουν χρήσιμα συμπεράσματα για το «σήμερα».

Σε κοντινή απόσταση οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν δυο ακόμα εκθέσεις. Η μία είναι στο περίπτερο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και αφορά την εκδοτική δραστηριότητα στην πολιτική προσφυγιά. Η άλλη είναι στο περίπτερο του Αρχείου του Κόμματος και αφορά τον αγώνα για τη διάσωσή του μετά την πλημμύρα.

Το Εργατικό Στέκι, το Φοιτητικό Στέκι και το Μαθητικό Στέκι έχουν τις δικές τους εκθέσεις. Στους χώρους διακινούνται μπροσούρες και ανακοινώσεις, παρουσιάζονται ερευνητικές εργασίες, υπάρχει χώρος εγγραφών σε σωματεία, οργανώνονται παιχνίδια και δραστηριότητες. Στο Εργατικό Στέκι σήμερα προγραμματίζεται συζήτηση για το συνδικαλιστικό κίνημα και στο Φοιτητικό Στέκι συζήτηση με τίτλο «Τα “Τσέρνομπιλ” του καπιταλισμού, πίσω από το μύθο της “πράσινης ανάπτυξης”».

Στο θεατράκι του πάρκου βρίσκεται και φέτος ο χώρος Πολιτισμού του Φεστιβάλ. Εκεί υπάρχει εικαστική έκθεση με έργα του Γιάννη Σκαρπερού, ειδικός χώρος προβολής των δράσεων του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, ενώ πλούσιο είναι και το πρόγραμμα στη σκηνή, όπου σήμερα προγραμματίζεται η παράσταση της Θεατρικής Ομάδας της ΚΝΕ «Τα τουφέκια της κυρα-Καράρ».

Ξεχωριστό χώρο έχει διαμορφώσει φέτος η Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ για τις νέες γυναίκες και τα νέα ζευγάρια, εμπνευσμένο από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ και τις «κόκκινες γωνιές» που διαμορφώνονταν μέσα σε παραγωγικές μονάδες για την άνοδο του μορφωτικού επιπέδου του λαού. Αναβαθμισμένος είναι και ο Χώρος των Προσφύγων και Μεταναστών, ενώ Θεραπευτικές Κοινότητες, αλλά και μια ραδιοφωνική εκπομπή με δυνατά μηνύματα ζωντανεύουν τον Χώρο Κατά των Ναρκωτικών. Στον χώρο του Αθλητισμού συνεχίζονται οι δραστηριότητες του Αθλητικού Camp, ενώ υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στην επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ποδόσφαιρο και προβάλλεται βίντεο σε επιμέλεια του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι μικρότεροι επισκέπτες του Φεστιβάλ δίνουν τα ραντεβού τους ανάλογα με τις ηλικίες τους σε δύο γνώριμους και διακριτούς τα τελευταία χρόνια χώρους του Φεστιβάλ: Τον Παιδότοπο, με παραστάσεις, κατασκευές και παιχνίδια για τα μικρότερα παιδιά, και το «Κόκκινο Αερόστατο», που απευθύνεται σε παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, με τις θεματικές γωνιές του.

Στους χώρους του Φεστιβάλ διακινούνται μια σειρά εκδόσεις της ΚΝΕ, όπου ανάμεσά τους ξεχωρίζει αυτή της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της Οργάνωσης, με τίτλο «Αντεπίθεση για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, τον Σοσιαλισμό». Θα διακινείται πλατιά ο «Οδηγητής» του Σεπτέμβρη και μαζί του η ειδική έκδοση της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ με τίτλο «Ψάξε την πραγματική ουσία… Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Στο Φοιτητικό Στέκι θα διατίθεται έντυπος οδηγός για πρωτοετείς φοιτητές με τίτλο «Μάθε τα δικαιώματά σου, πάλεψε γι’ αυτά!», ενώ στο χώρο για τις νέες γυναίκες και τα νέα ζευγάρια θα διακινείται έκδοση με τίτλο «Η συμβολή του ΚΚΕ στην πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας».

Με μεγάλες προσφορές ειδικά για το Φεστιβάλ, πόλος έλξης των επισκεπτών γίνεται και φέτος το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ πολλά είναι ακόμα τα περίπτερα που οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν στάση, να ανοίξουν συζητήσεις, να προμηθευτούν υλικά με τις θέσεις του ΚΚΕ για διάφορα θέματα.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, οπότε θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Η κεντρική συζήτηση του φετινού Φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή στη Λαϊκή Σκηνή και θα έχει τίτλο «Ζωή χωρίς εκμετάλλευση στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας», βάζοντας στο επίκεντρο σύγχρονους προβληματισμούς της νέας γενιάς για τις δυνατότητες της εποχής μας και για το πώς τελικά μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα αλλάζοντας την κοινωνία.

Στις τέσσερις Σκηνές του Φεστιβάλ το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές μεγάλες συναυλίες αλλά και αφιερώματα.

Δείτε ακόμα:

https://www.katiousa.gr/koinonia/opoios-prolave-ton-stalin-eide/?fbclid=IwAR0_PIJ0mcBs79UxIj7r49gDnGDnsovZugT2i-AB3ojfjZsnB4fN_mDzIds

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: