Ο ιός είναι ο καπιταλισμός και δολοφονεί είτε με τη βία είτε με τη φτώχεια – Μήνυμα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στους διαδηλωτές στις ΗΠΑ

Ο ρατσισμός και η καταστολή εναντίον των φτωχών, των έγχρωμων ή των μεταναστών και των προσφύγων είναι εκδήλωση της σαπίλας ενός συστήματος που δολοφονεί και καταπιέζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα χιλιάδων διαδηλωτών στις ΗΠΑ, που διαμαρτύρονται κατά του συστημικού ρατσισμού και της αστυνομικής βίας μέσα σε ένα περιβάλλον εντεινόμενων κοινωνικών ανισοτήτων στέλνει το ΠΑΜΕ. Χαιρετίζει συνδικάτα κι εργαζόμενους που συμπαραστέκονται σε αυτό τον αγώνα και στηλιτεύει την καιροσκοπική στάση και το φαρισαϊσμό των αστικών πολιτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και ΗΠΑ απέναντι στα γεγονότα. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η δολοφονία του George Floyd ήταν μια ακόμη στις χιλιάδες των νεκρών στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου. Δολοφονημένοι είτε από τον ρατσισμό είτε από τη φτώχεια. Ο πόνος και η δυστυχία εκατομμυρίων φτωχών Αμερικανών είναι κοινός με αυτόν των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική, όπως και των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σήμερα στην Ελλάδα που βίωσαν και βιώνουν τον ρατσισμό.

Χαιρετίζουμε με περηφάνια και ταξική αλληλεγγύη τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους που αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες στέκονται στο πλευρό των διαδηλωτών και εναντιώνονται πολύμορφα και οργανωμένα στην καταστολή και τις συλλήψεις αγωνιστών.

Η αξιοποίηση των εξελίξεων από τα αστικά κόμματα, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ελλάδα, δείχνει την υποκρισία και την ευκαιριακή τους εκμετάλλευση για να αποπροσανατολίσουν από το ότι η πολιτική όλων τους θρέφει και καλλιεργεί τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η πολιτική των πολέμων και της σφαγής λαών στο εξωτερικό, της φτώχειας, της καταπίεσης στο εσωτερικό.

Ο ρατσισμός και η καταστολή εναντίον των φτωχών, των έγχρωμων ή των μεταναστών και των προσφύγων είναι εκδήλωση της σαπίλας ενός συστήματος που δολοφονεί και καταπιέζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων. Ο ιός είναι ο καπιταλισμός και δολοφονεί είτε με τη βία είτε με τη φτώχεια.

Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας εκφράζουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον αγώνα των λαών, των εργαζομένων όλου του κόσμου που ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στην αδικία και τον ρατσισμό, για έναν κόσμο που εργάτες θα ζουν αδελφωμένοι, χωρίς εκμετάλλευση».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: