“Νοσηρή σκέψη” χαρακτήρισε την πρόταση του ΚΚΕ για επίταξη των μονάδων ιδιωτικής υγείας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας

Απάντηση στις διαστρεβλώσεις και τις συκοφαντίες έδωσε με επιστολή του ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης.

Δεν κρύβουν την ενόχλησή τους από την πρόταση του ΚΚΕ για επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας, οι επιχειρηματίες από το χώρο της υγείας στη Λάρισα, που “ξεσπάθωσαν” με δημοσίευμά τους σε τοπική εφημερίδα. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις, ξεχωρίζει εκείνη του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας, ο οποίος χαρακτήρισε “νοσηρή σκέψη” την πρόταση του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι όσοι “όσοι την προτάσσουν ή άσχετοι με το χώρο της Υγείας είναι ή επικίνδυνα εμμονικοί με τον ιδιωτικό τομέα” . Στο δημοσίευμα απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, αποκαθιστώντας στην επιστολή του διαστρεβλώσεις σε βάρος της πρότασης του κόμματος, αλλά και αναδεικνύοντας ανάγλυφα την πραγματική φύση της “βοήθειας” που προτίθεται να δώσει ο ιδιωτικός τομέας στην αντιμετώπιση της πανδημίας:

«Είναι προφανείς και αναμενόμενες οι απόψεις των επιχειρηματιών της Υγείας, οι οποίοι αναγνωρίζουν μεν την κοινωνικά επιβεβλημένη ανάγκη συμμετοχής τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής λαίλαπας, θέτουν όμως όρους και προϋποθέσεις εμπορευματικής αξιοποίησης και μελλοντικής ανταπόδοσης.

Λένε δηλαδή ότι θα συμμετάσχουν με το αζημίωτο, η πανδημία – πανδημία και τα κέρδη – κέρδη, με ειδική για εκείνους και τους ομίλους τους μεταχείριση από το κράτος και από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων και με όρους ευκαιριακής – τυχοδιωκτικής εκμετάλλευσης της πανδημίας για την εγκατάσταση σχέσεων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα προς το συμφέρον της τσέπης τους και όχι προς το συμφέρον των πολιτών.

Η ιδιοτελής και εκβιαστική παροχή μερικής και υπό όρους ”βοήθειας” του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της κρίσης αντίκειται στον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό που επιβάλλεται για την αποτελεσματική επίλυση της επιδημίας, αλλά και κάθε κοινωνικού προβλήματος, είναι αυτή που θα τεθεί στην κρίση του λαού μας και του ιστορικού του μέλλοντος.

Υστερόγραφο:

Α) Αλήθεια, πώς προκύπτει ότι το ΚΚΕ με τη θέση του για επίταξη του ιδιωτικού ζητά “να πεταχτούν στον Καιάδα οι νοσηλευόμενοι στα ιδιωτικά κέντρα”; Ρητορικό φυσικά το ερώτημα. Η αισχρή διαστρέβλωση της θέσης του ΚΚΕ από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία άλλες στοχεύσεις έχει, μεταξύ των οποίων να εγείρει “κοινωνικό αυτοματισμό”.

Β) Αντί για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους του χώρου της Υγείας, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ. Και για κάθε νοσηλεία κρούσματος κορονοϊού σε κρεβάτι ΜΕΘ σε ιδιωτική κλινική, ο ΕΟΠΥΥ θα δίνει στον ιδιοκτήτη της κλινικής αποζημίωση 1.600 ευρώ τη μέρα, αντί για 800 ευρώ που έδινε μέχρι σήμερα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: