Ναυάγιο με τουλάχιστον 12 νεκρούς πρόσφυγες στα ανοιχτά της Κω

Το Αιγαίο και η Μεσόγειος γενικότερα εξακολουθούν να είναι ένας θαλάσσιος τάφος για χιλιάδες κολασμένους της γης που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και ψάχνουν απελπισμένοι μια καλύτερη τύχη σε μια Ευρώπη-φρούριο.

Άλλη μια τραγωδία διεκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο, κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) της Τουρκίας, μεταξύ της δυτικής τουρκικής ακτής και της Κω.

Πλοιάριο που μετέφερε 30 πρόσφυγες ναυάγησε και ο τραγικός απολογισμός έως τώρα είναι τουλάχιστον 12 θύματα που πνίγηκαν και αρκετοί τραυματίες. Οι κάμερες και ο φωτογραφικός φακός καταγράφουν συγκλονιστικές στιγμές, με τον πόνο των επιζώντων για τους δικούς τους ανθρώπους και τις εναγώνιες προσπάθειες των διασωστών να γλιτώσουν τη ζωή μικρών παιδιών και να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το Αιγαίο και η Μεσόγειος γενικότερα εξακολουθούν να είναι ένας θαλάσσιος τάφος για χιλιάδες κολασμένους της γης που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και ψάχνουν απελπισμένοι μια καλύτερη τύχη σε μια Ευρώπη-φρούριο. Και οι αρχές εξακολουθούν να τους βλέπουν ως πρόβλημα, απλό αριθμό, χαρτί προς διαπραγμάτευση για να πετύχουν κάτι άλλο, για να κρύψουν πως η ρίζα του προβλήματος ξεκινά από τις ίδιες και την τάξη που υπηρετούν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: