Να αποφυλακιστεί τώρα η καθαρίστρια που καταδικάστηκε – Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική που αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό και που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, αντιδραστικοποιείται διαρκώς.

Ανακοίνωση για την υπόθεση της καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης για την πλαστογράφηση ενδεικτικού της Στ’ Δημοτικού εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, βάζοντας τα πράγματα στη σωστή, ταξική τους διάσταση. Από την πλευρά μας προσυπογράφουμε κάθε λέξη:

 

«Το ΚΚΕ ζητά να αποφυλακιστεί άμεσα η εργαζόμενη καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου, στον οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες της για 20 σχεδόν χρόνια, που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εργαζόταν με πλαστό “τίτλο σπουδών” ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν “απόφοιτη” της Ε’ Τάξης του Δημοτικού!

Τόσο το κατηγορητήριο, με το οποίο παραπέμφθηκε για κακούργημα, όσο και οι καταδικαστικές σε βάρος της αποφάσεις των δικαστηρίων και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη εκτίει την αδιανόητη 10ετή ποινή της στις Φυλακές της Θήβας συναποτελούν μια κατάφωρη αδικία σε βάρος μιας φτωχής γυναίκας που ουσιαστικά δεν αδίκησε κανέναν.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτο και εξοργιστικό το γεγονός ότι το κράτος και η δικαιοσύνη εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και φυλάκισαν την καθαρίστρια, τη στιγμή που άλλες υποθέσεις, μεγάλου πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και με αποδεδειγμένες τεράστιες ζημίες για το Δημόσιο εκκρεμούν. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική που αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό και που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, αντιδραστικοποιείται διαρκώς. Η άδικη αυτή απόφαση, επίσης, καταρρίπτει τα όσα υποκριτικά και αστήρικτα επικαλούνται τα κόμματα του κεφαλαίου -κατά πώς βολεύονται κάθε φορά- περί “ισότητας απέναντι στο νόμο” και “κράτους δικαίου”.

Πρέπει τώρα να τερματιστεί η περιπέτεια της καθαρίστριας και να γυρίσει στην οικογένεια και τη δουλειά της».

Στην περίσταση κολλάει γάντι και μια ιστορία του Πάνου Ζάχαρη, που με πολύ εύστοχο τρόπο μας μεταφέρει στην Αθήνα της αρχαϊκής εποχής, καθιστώντας ολοφάνερες τις αναλογίες με τη σημερινή δυσανάλογα αυστηρή απόφαση της αστικής δικαιοσύνης, που μοιάζει να μην έχει κάνει βήμα μπρος από τις ολιγαρχικές κοινωνίες της αρχαιότητας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: