Μωρό εννιά μηνών πέθανε από αφυδάτωση στη Μόρια

Η φρίκη συνεχίζεται στο κολαστήριο, την ώρα που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διαγκωνίζεται για το ποιος διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα το στρατόπεδο ντροπή του πολιτισμού.

Το έγκλημα διαρκείας στη Μόρια γράφει ένα ακόμα θύμα, αυτή τη φορά ένα μωρό εννιά μηνών, το οποίο πέθανε από αφυδάτωση. Την είδηση γνωστοποίησαν με ανάρτησή τους στο twitter οι Γιατροί χωρίς σύνορα, αναφέροντας πως διασταύρωσαν το τραγικό συμβάν με το τοπικό νοσοκομείο. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ακριβείς συνθήκες του αποτρόπαιου περιστατικού αναμένονται τις επόμενες ώρες και μέρες, ωστόσο το μόνο σαφές είναι ότι απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ οδηγεί σε συνεχιζόμενες τραγωδίες, με θύματα ανθρώπους που ήδη έχουν δει το χάρο με τα μάτια τους -όσοι δεν έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους κατά την προσπάθειά τους να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος – προκαλώντας να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Η ντροπή του κολαστηρίου της Μόριας βαραίνει στο ακέραιο τόσο το ΣΥΡΙΖΑ, που διατείνεται για δήθεν πιο “ανθρωπιστική διαχείριση” του στρατοπέδου ημερών του, όσο και τη ΝΔ, που ισχυρίζεται πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με ταυτόχρονη ενίσχυση των διαδικασιών απέλασης, τάχα στο όνομα της επιτάχυνσης της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, κατασταλτικά μέτρα όπως τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης και ως τότε μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα σα μπαλάκι του πινγκ – πονγκ χωρίς καμία οργάνωση και υποδομή. Όλοι μαζί ακολουθούν κατά γράμμα της επιταγές της ευρωενωσιακής πολιτικής, που έχει μόνο ποτάμια κροκοδείλιων δακρύων για τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα καθώς και μια κάνουλα εισδοχής που ανοιγοκλείνει ανάλογα με τις ανάγκες του κατά τόπους κεφαλαίου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: