«Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους, και πάλι…» – To KKE για τις κυβερνητικές φιέστες με τα «Rafale»

Στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν- το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης.

«Αναβαθμίζει τη χώρα επιχειρησιακά, τεχνολογικά, αλλά και γεωπολιτικά», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τανάγρα για την άφιξη των πρώτων έξι «Rafale» κάνοντας σαφές ότι η αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών σχετίζεται και με την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στο πλαίσιο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» που επιδιώκει η αστική τάξη της Ελλάδας.

Το μεσημέρι προσγειώθηκαν στην Τανάγρα τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη «Rafale» που θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας. Πριν προσγειωθούν, στο πλαίσιο της κυβερνητικής φιέστας, στάλθηκαν να πετάξουν πάνω από την Αθήνα και την Ακρόπολη. Στην αεροπορική βάση παραβρέθηκαν, πέραν του πρωθυπουργού,  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Πηγή: Eurokinissi

Στην ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα «ακμάζει αμυντικά και διπλωματικά», συνδέοντας την αγορά των μαχητικών με «παιχνίδια» της αστικής τάξης στους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή προσδοκώντας σε μερίδια από την καπιταλιστική «λεία». Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως «τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο», ενώ απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην ηγεσία της Τουρκίας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για «συνεννόηση με βάση τη διεθνή νομιμότητα».

Το συνολικό κόστος των συνολικά 24 «Rafale» που θα αγοραστούν από τη Γαλλία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ και θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού.

Ο λαός καλείται να επωμιστεί το υπέρογκο κόστος των πολεμικών αεροσκαφών που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης, σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν- το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα “βάθρα” της πολιτικής της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης”, ως δήθεν ασπίδας για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας, καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, όπως συνέβη και με τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του σχεδίου για τον αγωγό East Med, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα, αλλά και τις συμμαχίες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού τους με Ρωσία – Κίνα.

Πραγματική προστασία για τα συμφέροντα του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μπορεί να υπάρξει μόνο με την απεμπλοκή από τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την οριστική αποδέσμευση, με τον ελληνικό λαό κυρίαρχο στο “τιμόνι” της εξουσίας, με την οικοδόμηση διεθνών πολύπλευρων σχέσεων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς.»

«Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους, και πάλι…»

Δείτε το spot του ΚΚΕ με αφορμή την παραλαβή των «Rafale»:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: