Μίλα ελληνικά ή ψόφα – Αποδείξεις ελληνομάθειας ζητά ο δήμος Κορωπίου για την εγγραφή νηπίων στους παιδικούς σταθμούς

“Το νήπιο πρέπει να μιλάη ελληνικά” απαιτεί με έγγραφο χρυσαυγίτικης ορθογραφίας και νοοτροπίας ο δήμος Κορωπίου για την εγγραφή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Τη δημοτική αρχή Κορωπίου υπό το δήμαρχο Δημήτρη Κιούση τη γνωρίσαμε όταν επιχείρησε να δώσει δημοτικό χώρο για προεκλογική φιέστα της Χρυσής Αυγής, ανήμερα της 21ης Απρίλη, απόφαση που τελικά αναγκάστηκε να ανακαλέσει μετά τη γενική κατακραυγή. Το χάιδεμα εθνικιστικών και ρατσιστικών αυτιών φαίνεται πως καλά κρατεί στο δήμο, καθώς η δημοτική αρχή απαιτεί αποδείξεις ελληνομάθειας από όσα νήπια εγγράφονται στους παιδικούς σταθμούς το δήμου για νέα σχολική χρονιά. Σε άπταιστη χρυσαυγίτικη ορθογραφία, το έγγραφο προϋποθέσεων απαιτεί «ΤΟ ΝΗΠΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ». Ο ξενοφοβικός παραλογισμός δε σταματά εκεί, αφού οι γονείς καλούνται να φέρουν τα “επισυναπτόμενα δικαιολογητικά”, που αποδεικνύουν ότι το νήπιο μιλά ελληνικά. Ποια μπορεί να είναι τα δικαιολογητικά ελληνομάθειας για νήπια βέβαια, κανείς δεν το ξέρει.

Αναρωτιέται κανείς αν το υπουργείο Παιδείας είναι ενήμερο για τέτοιες πρακτικές, καθώς η μη παρέμβασή του εκ των πραγμάτων ερμηνεύεται ως ανοχή στον αποκλεισμό νηπίων και συγκεκριμένα μεταναστόπουλων.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΟ Κορωπίου, που σατιρίζει την ανορθογραφία του εγγράφου με τον τίτλο “Ωχη δαιν ημασται φασηστες”:

«Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι η δημοτική αρχή του Κορωπίου είναι στην πράξη αυτή που δείχνει ανοχή και προωθεί το ρατσισμό, ούτε είναι το μόνο παράδειγμα αυτό των παιδικών σταθμών. Υπάρχουν και δημοτικά σχολεία στην πόλη που με διάφορα τεχνάσματα αρνούνται την εγγραφή μεταναστόπουλων στα σχολεία και μετά οι διευθυντές καυχιούνται για τα σχολεία τους που “είναι μόνο για ελληνόπουλα”.

Για όλη αυτή την κατάσταση έχει τεράστια ευθύνη ο δήμαρχος Κιούσης και η δημοτική αρχή, είτε προωθώντας μια τέτοια ρατσιστική πρακτική είτε δείχνοντας ανοχή απέναντί της.

Μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά γίνονται στο Κορωπί, εκεί δηλαδή που η δημοτική αρχή είχε δώσει άδεια στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για να προχωρήσει στην πραγματοποίηση εκδήλωσης την 21η Απριλίου, άδεια που κάτω από τις αντιδράσεις του κόσμου την πήρε πίσω.

Απαιτούμε άμεσα η δημοτική αρχή να κάνει δεκτά όλα τα νήπια που θα κάνουν αίτηση εγγραφής, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάνε, τη θρησκεία που έχουν, από το τι χρώμα έχει το δέρμα τους.

Να λύσει άμεσα το ζήτημα εγγραφής των μεταναστόπουλων στα δημοτικά σχολεία της περιοχής ανεξάρτητα από τη θέληση και επιδίωξη του κάθε διευθυντή.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής, οι λαϊκοί άνθρωποι στις εκλογές να τιμωρήσουν στην πράξη αυτούς που θρέφουν και δείχνουν ανοχή σε τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις. Να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δήμο με υποψήφιο δήμαρχο τον Βαγγέλη Ρεμπάπη και στην Περιφέρεια με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη. Να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές γκρεμίζοντας τη φασιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: