Μετά τους ιπτάμενους αναρχικούς, η ΕΛΑΣ παρουσιάζει το αντιεξουσιαστικό παρκούρ

Ίσως να μην είναι μακριά η στιγμή που το παρκούρ θα θεωρείται ύποπτη και ταραχοποιός διαδικασία ή ένδειξη αποκλίνουσας συμπεριφοράς

Κι ενώ η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να διασφαλίζει το αίσθημα δικαίου στα Εξάρχεια, με επιχειρήσεις-σκούπα ενάντια σε καταλήψεις στέγης με μετανάστες, προσθέτοντας άλλο ένα ανδραγάθημα στο ενεργητικό της…

…η γραμμή που δίνει στους αστυνομικούς ρεπόρτερ να παπαγαλίσουν, προκειμένου να δικαιολογήσει το πάθημά της, φέρνει στο προσκήνιο σπαρταριστές λεπτομέρειες.

Ως γνωστόν, η ΕΛΑΣ είχε εκκενώσει κάποια κτίρια και είχε χτίσει με τσιμέντο την είσοδό τους, αφήνοντας κάποιες δυνάμεις για τη φύλαξή τους, προκειμένου να μην ανακαταληφθούν. Παρά την άγρυπνη περιφρούρηση του χώρου, ωστόσο, δε στάθηκε δυνατό να αποτρέψουν την ανάρτηση ενός πανό σε ένα από τα κτίρια που εκκενώθηκαν, με περιεχόμενο υπέρ των καταλήψεων κι ενάντια στις εκκενώσεις.

Οι αστυνομικές αρχές δεν αντιλήφθηκαν άμεσα το συμβάν και άρχισαν να ψάχνουν πώς ακριβώς έγινε, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι… δράστες μπήκαν από την ταράτσα, όπου έφτασαν πηδώντας από την ταράτσα άλλου παρακείμενου κτιρίου επί της ίδια οδού (της Σπ. Μερκούρη) -το παρκούρ που λέγαμε- για να παραβιάσουν στη συνέχεια πόρτα του κλιμακοστασίου και να κρεμάσουν ανενόχλητοι το πανό.

Η άμεση αντίδραση της ΕΛΑΣ ενάντια σε αυτές τις αναρριχήσεις, είναι να περιβάλει πλέον τις ταράτσες των κτιρίων που εκκενώθηκαν με αγκαθωτό σύρμα, αποτρέποντας την πρόσβαση. Δε γνωρίζουμε όμως αν αυτά είναι ικανά να αποτρέψουν και τους “ιπτάμενους αναρχικούς” που είχε ανακαλύψει-καταγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν η αστυνομία, με τα παπαγαλάκια της να μεταδίδουν άκριτα την “πληροφορία”.

Τα αστυνομικά ρεπορτάζ κλείνουν με πληροφορίες για το σχεδιασμό της ΕΛΑΣ και τις επόμενες επιχειρήσεις σε καταλήψεις των Εξαρχείων, που παρουσιάζουν σαφώς μεγαλύτερη δυσκολία. Αλλά τα αντανακλαστικά Ραν-ταν-πλαν στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι καλός οιωνός για το μέλλον των επιχειρήσεων.

Όσο για τους λάτρεις του παρκούρ, που νιώθουν μια απέραντη αίσθηση ελευθερίας να τους κατακλύζει όσο επιδίδονται στο αγαπημένο τους άθλημα, ίσως να μην είχαν αναλογιστεί αυτήν τη διάσταση της χειραφέτησης στην ασχολία τους. Και ίσως να μην είναι μακριά η στιγμή που το παρκούρ θα θεωρείται ύποπτη και ταραχοποιός διαδικασία ή ένδειξη αποκλίνουσας συμπεριφοράς…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: