Μάκης Βορίδης: “Το λέω γλυκά, το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας, ο νόμος δεν επιβάλλεται με τριαντάφυλλα”

“Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας –το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας». Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο και ο νόμος αγιάζει τα μέσα και την καταστολή…

“Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας –το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας».

Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο της έννομης τάξης. Και οι νόμοι δυστυχώς δεν επιβάλλονται με τριαντάφυλλα. Αυτό λέει ουσιαστικά ο Μάκης Βορίδης, που αναπτύσσει ουσιαστικά τη θεωρία του μονοπωλίου της κρατικής βίας, που είναι νόμιμη κι ασκείται από την αστυνομία, ενάντια σε όσους δε συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις. Και αυτό ακριβώς συνέβη, λέει ο Βορίδης, με τους φοιτητές, εφόσον η Σύγκλητος είχε πάρει απόφαση να παραμείνει κλειστή η ΑΣΟΕΕ και οι φοιτητές ήθελαν να μπουν στο κτίριο για να κάνουν συνέλευση. Είπε μάλιστα ότι δεν καταλαβαίνει γιατί γίνεται τόσο μεγάλο θέμα (big issue) αυτή η απόφαση, από τη στιγμή που ούτως ή άλλως θα παρέμεναν κλειστές οι Σχολές για το τριήμερο του Πολυτεχνείου.

Μήπως σας σοκάρω με αυτό που λέω; ρωτάει σε ένα σημείο τους συνομιλητές του.

Η αλήθεια είναι πως όσο κυνικός κι αν παρουσιάζεται, αυτή είναι η αστ(υνομ)ική δημοκρατία και σε όποιον αρέσει. Δικαίωμα να σοκάρεται όμως έχει μόνο όποιος δεν έχει καταλάβει πως η ΝΔ παίζει εδώ και καιρό τον ρόλο της σοβαρής Χρυσής Αυγής.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

3 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: