Λιάνα Κανέλλη: “Ακόμη και σήμερα αυτό που συζητιέται είναι πως οι ιδιώτες θα επενδύσουν πάνω στην καταστροφή”

Χρειάζεται πολιτική απέναντι στο περιβάλλον. Η πρόληψη είναι το μυστικό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η πρόληψη είναι το μυστικό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τόνισε η Λιάνα Κανέλη βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο κανάλι «Open» αναφερόμενη στις καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια και Αττική.

Πρόσθεσε ότι είναι λίγα τα κονδύλια που δίνονται για την προστασία των δασών και πως στόχος των κυβερνήσεων είναι να δώσουν τα πάντα στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Τόνισε τις μάχες που δίνουν οι κάτοικοι με τις φλόγες και  αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν επιτροπές πυρόπληκτων το Σάββατο στον κόμβο της Στροφυλιάς στην Βόρεια Εύβοια.

Υπογράμμισε ότι για να μείνουν οι πυρόπληκτοι στο τόπο τους πρέπει να δοθούν 100% αποζημιώσεις και να γίνουν έγκαιρα τα αντιπλημμυρικά έργα. Σχολιάζοντας την σύσταση της επιτροπής Μπένου τόνισε ότι οι επιτροπές γίνονται πριν την κόλαση της φωτιάς για την πρόληψη και προστασία και όχι μετά την κόλαση.

Αναφέρθηκε ακόμα στις ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν λέγοντας πως είναι χαμένος είναι ο λαός της χώρας και υπενθύμισε ότι ΗΠΑ και ευρωπαϊκά κράτη χρηματοδότησαν τους Μουτζαχεντίν από τους οποίους προέκυψαν οι Ταλιμπάν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: