Λεφτά υπάρχουν! – 17 εκ. ευρώ στην Μορέας ΑΕ λόγω χαμηλής διέλευσης οχημάτων

Η ελεύθερη αγορά κάνει πάλι το θαύμα της και πριμοδοτεί τους επιχειρηματίες των διοδίων, για να μην πέσουν έξω τα κέρδη τους!

Τι εστί Μορέας ΑΕ; Η εταιρία που εκμεταλλεύεται τους σταθμούς των διοδίων κατά μήκους του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Κόρινθο με την Καλαμάτα μέσω Τρίπολης και το κομμάτι Λευκτρο-Σπάρτη. Αυτούς που φυτρώνουν σαν μανιτάρια, με μέση απόσταση 30-40 χιλιόμετρα ο ένας από τον άλλον και φροντίζουν να αλαφρώσουν τα πορτοφόλια και τις κάρτες των οδηγών από περιττά βάρη.

Τι εστί ελεύθερη αγορά; Είναι ο μηχανισμός που εγγυάται στους αετονύχηδες ότι όχι μόνο θα κλέβουν εν ψυχρώ τον κοσμάκη, τάχα για να βελτιώνουν και να συντηρούν τους δρόμους που είναι υπό την ευθύνη τους, αλλά ότι θα έχουν και εγγυημένα κέρδη! Συνεπώς, αν μια έκτακτη συνθήκη όπως η πανδημία μειώσει τα έσοδά τους, αναλαμβάνει το κράτος με τα δικά μας λεφτά να καλύψει τη χασούρα τους.

Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της Μορέας ΑΕ, που είδε τα έσοδά της να κυμαίνονται χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, λόγω γενικότερης χαμηλής κυκλοφορίας των οχημάτων, και έτσι επιδοτείται με το… ευτελές ποσό των 17.050.681 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, για το εξάμηνο που έληξε στα τέλη Αυγούστου με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το ελληνικό δημόσιο.

Γιατί προφανώς, λεφτά υπάρχουν, όταν πρέπει να κατευθυνθούν σε γεμάτες τσέπες…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: