Κρουασανάκια έστειλε ο δήμος Μενιδίου στους μαθητές για να σπάσουν οι καταλήψεις

“Δε μασάμε” απαντάνε οι μαθητές που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τον πατερναλιστικό και άκρως υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους μαθητές και τις διεκδικήσεις τους απέδειξε η δημοτική αρχή του Μενιδίου, σύμφωνα με την καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών της περιοχής. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, αντί για καθαρίστριες , σε σχολεία της πόλης υπό κατάληψη κατέφτασαν βανάκια που ξεφόρτωσαν κρουασάν, προκειμένου προφανώς να “γλυκαθούν” οι μαθητές και να σταματήσουν την κατάληψη. Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους κόλπα δε θα έπιαναν ούτε σε παιδιά πρώτης δημοτικού, όπως έγινε σαφές και από το βίντεο της Συντονιστικής Επιτροπής, όπου ξεκαθαρίζεται πως οι μαθητές “δε μασάνε” (τα κρουασανάκια τους), συνεχίζοντας να διεκδικούν τη διεξαγωγή του μαθήματος με τις σωστές συνθήκες ασφάλειας, αποστάσεων και υγιεινής. Εκφράζουν επίσης την “απογοήτευσή” τους, αφού μετά τις μάσκες – αερόστατα που είχαν αποσταλεί πριν λίγες μέρες, θα περίμεναν και τα κρουασάν να είναι τουλάχιστον αντίστοιχου μεγέθους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κι όμως δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο! Σε σχολεία του Μενιδίου που βρίσκονται υπό κατάληψη από τη Δευτέρα ο κύριος Μίχας (πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αφού πρώτα απείλησε με εισαγγελείς στα σχολεία, μετά έστειλε βανάκια με κρουασάν για τα παιδιά!

Και ενώ τόσες μέρες συνεχίζουμε με καταλήψεις και κινητοποιήσεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, εκεί που σκεφτόμαστε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές για εισαγγελείς και Αστυνομίες επειδή κινητοποιούμαστε, σκάει ένα φορτηγό από το δήμο έξω από το σχολείο. Πάμε και εμείς έκπληκτοι αρχίζοντας να πιστεύουμε ότι μας έχουν φέρει καθηγητές και καθαρίστριες με το βανάκι. Ανοίγουμε λοιπόν τις κούτες και βρήκαμε μέσα κρουασανάκια!

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά μετά το φιάσκο με τις μάσκες-αλεξίπτωτα περιμέναμε τουλάχιστον να συνεννοηθούν με την κυρία Κεραμέως και να μας φέρουν κρουασάν γίγας!

Αφού διαπίστωσαν ότι και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή μάς έφεραν κρουασανάκια να μας μπουκώσουν! 

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Αχαρνών για την άμεση ανταπόκρισή του στις απαιτήσεις των μαθητών ωστόσο τον ενημερώνουμε ότι δεν θα πάρουμε!

Πέρα από την πλάκα…

Εμείς απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας στα σχολεία!

  • 15 μαθητές ανά αίθουσα.
  • Προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: