Κραυγές μίσους στη Θερμή Λέσβου από κατοίκους εναντίον προσφυγικής βάρκας – Επίθεση σε σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης (VIDEO)

“Δε λυπάμαι ούτε τα παιδιά τους” εκστόμισαν μεταξύ άλλων μέλη ενός ρατσιστικού όχλου που έδιωξε ακόμα και τους δημοσιογράφους που έκαναν ζωντανή μετάδοση του συμβάντος.

Εικόνες που κάνουν το στομάχι να σφίγγεται διαδραματίζονται αυτή τη τη στιγμή στο λιμανάκι της Θερμής Λέσβου, όπου έχει πλησιάσει βάρκα με πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες και μωρά παιδιά. Κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο παρεμποδίζουν την αποβίβαση των ανθρώπων, με κάποιους από αυτούς να επιδίδονται σε ρατσιστικές κραυγές, όπως “χρησιμοποιούν τα παιδιά ως ασπίδες”(sic), “ας μας πουν ρατσιστές και φασίστες”, “δε λυπάμαι ούτε τα παιδιά τους”, “να πάτε στην Τουρκία”,  “είσαι γκαστρωμένη; Στ’αρχ… μας, εμείς σε γ…;”,ενώ οι “μετριοπαθέστεροι” λένε πως “λυπούνται τα μωρά”, αλλά “δεν πάει άλλο”. Κατά διαστήματα, κάποιοι συγκεντρωμένοι, αλλά και οπερατέρ τοπικού μέσου, πετούν νερά και μπισκότα στους πρόσφυγες, με κάποιους να δίνουν “οδηγίες” να πιουν μόνο τα μωρά και οι γυναίκες, λες και οι υπόλοιποι δεν είναι άνθρωποι.

Το λιμενικό σύμφωνα με τη δημοσιογράφο από το stonisi.gr , που έκανε και τη ζωντανή μετάδοση από το σημείο, είναι εξαφανισμένο, στο σημείο φαίνεται μόνο κάποια παρουσία της αστυνομίας χωρίς ουσιαστικό ρόλο μέχρι στιγμής στα γεγονότα. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής οι τοπικές αρχές είναι άφαντες, αντίθετα έχει προσέλθει η Νίκη Τσιριγώτη από τη Λαϊκή Συσπείρωση, προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα και να στρέψει την οργή των συγκεντρωμένων στους πραγματικούς υπεύθυνους, δηλαδή τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την πολιτική εγκλωβισμού των μεταναστών στην οποία συναινούν Ελλάδα, Τουρκία και ΕΕ. Αυτά δεν άρεσαν σε τμήμα των παριστάμενων που άρχισαν τις αποδοκιμασίες, ενώ ένας εξ αυτών παρολίγον να επιτεθεί χειροδικώντας στη Νίκη Τσιριγώτη, γεγονός που απετράπη με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και την ίδια να δηλώνει πως δε θα φύγει από το σημείο, στέλνοντας μήνυμα ενάντια στον εκφοβισμό των κομμουνιστών και την ακροδεξιά ρητορική μίσους.

Η ένταση συνεχίζεται αυτή τη στιγμή, με τους συγκεντρωμένους να δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν να κατέβει κόσμος από τη βάρκα, αλλά η ζωντανή μετάδοση έχει διακοπεί, όπως είχε προειδοποιήσει πως μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή η ρεπόρτερ, καθώς επίθεση δεχόταν και το συνεργείο που καλύπτει το γεγονός, φωτορεπόρτερ διεθνών μέσων, αλλά και εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Gepostet von Στο Νησί am Sonntag, 1. März 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

5 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: