Κώστας Παπαδάκης: Λίγο πριν φύγει η κυβέρνηση έκανε το μεγαλύτερο δώρο στη Χρυσή Αυγή

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στην παρέμβαση του στην αντιφασιστική συναυλία της Κατιούσα, ανέδειξε γλαφυρά τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση της δίκης και για τα δώρα που κάνει στην ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης με τις πρόσφατες αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Καταπέλτης ήταν η παρέμβαση του συνήγορου πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ, Κώστα Παπαδάκη στη διάρκεια της αντιφασιστικής συναυλίας της Κατιούσα την Κυριακή.

Αναφέρθηκε στην τεράστια καθυστέρηση της δίκης, που θα μπορούσε να έχει λήξει από τον Απρίλη του 2015, αλλά για χρόνια δεν υπήρχε αίθουσα στο εφετείο, ούτε καθημερινή διαθεσιμότητα των δικαστών, με αποτέλεσμα η δίκη να γίνεται περιθωριοποιημένα στις φυλακές Κορυδαλλού. Μίλησε για την έλλειψη ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης, ακόμα και την έλλειψη ηχογράφησης των πρακτικών της δίκης.

Μετά από αυτά τα “δώρα” όπως τα χαρακτήρισε, στη ΧΑ, ο Κώστας Παπαδάκης κατήγγειλε και το μεγαλύτερο, λίγες μέρες πριν φύγει η κυβέρνηση. Δώρο που δεν είναι άλλο από τη μείωση της κατώτατης ποινής για διευθυντικά στελέχη εγκληματικής οργάνωσης από 10 σε 5 χρόνια, κάτι που, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, εκπέμπει μήνυμα ατιμωρησίας και εξίσωση της ελάχιστης ποινικής ευθύνης μεταξύ απλού μέλους και ηγετικού στελέχους. Επισήμανε την προσθήκη του “περίεργου” ελαφρυντικού λόγω μεγάλης διάρκειας της δίκης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φύση του αδικήματος ή η προσωπικότητα του κατηγορουμένου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην κατάργηση της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για αμετάκλητα καταδικασθέντες για κακούργημα, γεγονός που σημαίνει πως και μετά την καταδίκη τους, οι χρυσαυγίτες ηγέτες θα μπορούν να κατεβαίνουν κανονικά σε εκλογές.

Όπως όμως τόνισε στο κλείσιμό του, αν η κυβέρνηση έχει πει την τελευταία της λέξη, δεν την έχει πει το αντιφασιστικό κίνημα, καλώντας τον κόσμο να στείλει εκτός βουλής το ναζιστικό μόρφωμα. Το θέατρο σείστηκε από χειροκροτήματα και το σύνθημα “Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά”.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο που ακολουθεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: