Κομμουνιστικό δάκτυλο στο Συμβούλιο της Επικρατείας βλέπει η Μιράντα Ξαφά

Η εξαίρεση του εκπτωτικού χωριού από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εξόργισε την πρώην υπάλληλο του ΔΝΤ, που διέγνωσε ιδεολογική ηγεμονία του μαρξισμού στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας.

Τη Μιράντα Ξαφά τη γνωρίσαμε στα χρόνια της κρίσης, ως πρώην υπάλληλο του ΔΝΤ και πρωθιέρεια του εν Ελλάδι νεοφιλελευθερισμού, που εξακολουθεί με χρήσιμες παρεμβάσεις να εξανίσταται για τις προκλητικές παροχές που εξακολουθούν να έχουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη και την προκοπή στον τόπο μας.

Αν νομίζετε όμως ότι είναι απλά ένα άτομα που θα καταθέσει τεχνοκρατικά τις απόψεις του, κάνετε μεγάλο λάθος. Η Ξαφά διεξάγει τη μάχη των ιδεών και είναι έτοιμη να ανακαλύψει κάθε σοβιετικό απομεινάρι της βαλκανικής μας γωνιάς και να το πατάξει αλύπητα. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του άγρυπνου κομμουνιστο – ανιχνευτή της Μιράντας βρέθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αφορμή για το ξέσπασμα της οικονομολόγου είναι πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που εξαιρεί το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Εξοργισμένη η Μιράντα Ξαφά ξεσκέπασε τη σφηκοφωλιά μαρξιστών που παρεπιδημεί στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας, ξιφουλκώντας ενάντια στην απόπειρα κατάπνιξης της υγιούς επιχειρηματικότητας κάθε μέρα, όλη μέρα:

Πάνω στον ιερό ζήλο να στηλιτεύσει τους σύγχρονους Βισίνσκι που έχουν καταλάβει το ΣτΕ, η μαχήτρια της επιχειρηματικής ελευθερίας περιέπεσε σε μια τόση δα μικρή ανακρίβεια, που μπορεί εξάλλου να συμβεί σε κάθε άριστο. Παρουσίασε όχι απλά το σκεπτικό της μειοψηφίας ως το κυρίαρχο, αλλά και ως “μαρξιστικό”, θεωρώντας προφανώς στα σοβαρά ότι οι νόμοι τους κράτους γενικά απαγορεύουν το κέρδος.

Όσο για τη μπολσεβίκικη γιάφκα του ΣτΕ, είναι ακριβώς η ίδια που πριν λίγους μήνες τελικά υπαναχώρησε από την απόφαση του 2017 και έκρινε ως συνταγματική τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Και φυσικά τίποτε δεν θα το εμπόδιζε να αναθεωρήσει και τις λιγοστές εξαιρέσεις που διατηρεί ως φύλλο συκής στο κοντινό ή πιο μακρινό μέλλον.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: