Κλινική COVID σε γυναικολογική κλινική(!) του “Αλεξάνδρα” έστησαν εν μία νυκτί, επιστρατεύοντας ακόμα και μαίες

Η συγκεκριμένη πτέρυγα κρίνεται από τους ίδιους τους αρμόδιους ακατάλληλη για νοσηλεία ασθενών από κορονοϊό, λόγω έλλειψης εξοπλισμού και υποδομών για αναπνευστήρες.

Μια σοβαρή καταγγελία για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί άρον – άρον η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας διαμέσου των διοικήσεων των νοσοκομείων να κλείσει τις τρύπες του ΕΣΥ μπροστά στην οριακή κατάσταση των νοσοκομείων της Αττικής, έφτασε στο περιοδικό μας από άτομο που εργάζεται στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Σύμφωνα με την επιστολή και τα επισυναπτόμενα έγγραφα που μας έστειλε το καταγγέλλον άτομο, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του περιοδικού, κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα αποφασίστηκε χθες, να μετατραπεί σε πτέρυγα COVID γυναικολογική κλινική του Αλεξάνδρα, που, όπως προκύπτει από τα ίδια τα έγγραφα, κρίνεται ακατάλληλη για αυτό το σκοπό, έχοντας μεγάλες ελλείψεις σε απαραίτητο εξοπλισμό και υποδομή για αναπνευστήρες. Την ίδια στιγμή, ενώ υπάρχει έτοιμη μονάδα στο νοσοκομείο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, αυτή δεν αξιοποιείται, εγείροντας, σύμφωνα με την καταγγελία, υποψίες για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων. Επιπλέον, το προσωπικό που καλείται να καλύψεις τις ανάγκες, αποτελείται από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, ακόμα κι από μαίες οι οποίες επιστρατεύονται από το μαιευτήριο Έλενα.  Ολόκληρη η επιστολή, με χθεσινή ημερομηνία, αναφέρει τα εξής:

Σήμερα 05/03/2021, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, χωρίς καμία προειδοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση σε ιατρούς και νοσηλευτές, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας νέας κλινικής covid-19 σε γυναικολογική πτέρυγα, που στερείται των κατάλληλων υποδομών (κατάλληλες παροχές οξυγόνου, λειτουργικότητας, εκπαιδευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κλπ.) με έναρξη λειτουργίας 2 ημέρες μετά  στις 07/03/202 σε γενική εφημερία, ενώ υπάρχει στο νοσοκομείο πτέρυγα με τις κατάλληλες υποδομές για αναπνευστικούς ασθενείς.  Η πτέρυγα αυτή δεν παραχωρείται, εγείροντας υποψίες για πολιτικά συμφέροντα και φιλίες με πολύ υψηλά πολιτικά πρόσωπα.

Εν μία νυκτί, σε καινούργια κλινική covid-19  με 19 κλίνες αποτελώντας και τη μεγαλύτερη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καλούνται ειδικευόμενοι άσχετων ειδικοτήτων (π.χ. ακτινοθεραπευτική), χωρίς καμία εκπαίδευση και χωρίς καμία γραπτή ανακοίνωση και μαίες από το Μαιευτήριο- Νοσοκομείο ΕΛΕΝΑ,   να καλύψουν τις τόσο εξειδικευμένες ανάγκες της κλινικής, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών με λοίμωξη από κορωνοϊό.

Υπάρχει έγγραφο του Διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, στις 05/03/3021 με χαρακτήρα Εξαιρετικά Επείγοντος, που κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση και κρίνει ακατάλληλη τη νέα γυναικολογική πτέρυγα.

Επίσης, σε νέο έγγραφο στις 05/03/2021 από τον Διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, προτείνεται ήδη ο  προαναφερόμενος ειδικά διαμορφωμένος χώρος για ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα με υποδομή μονάδας για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για αυτήν την ειδική και επείγουσα περίσταση.

Είναι απολύτως καταδικαστέες,  η προχειρότητα και η επικινδυνότητα των αποφάσεων που ελήφθησαν χωρίς την σύμφωνη γνώμη των θεσμικών οργάνων του νοσοκομείου και που είναι προϊόν πολιτικών αποφάσεων εκ μέρους της Διοίκησης . Στη συγκεκριμένη συγκυρία όλοι οι φορείς πρέπει να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις, αλλά μοναδικός γνώμονας θα πρέπει να είναι η ασφάλεια και η υγεία των ασθενών και όχι η εξυπηρέτηση πολιτικών μικροσυμφερόντων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: