Κλείσε την πόρτα με κλειδί – Να μαντρώσουν τους μαθητές στα σπίτια καλεί τους γονείς εκλεγμένος του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση εσχάτως να “ανακάλυψε” τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, φαίνεται όμως ότι μάλλον ήξεραν σε τι κοινό απευθύνονται τα μίντια του κόμματος, όταν αρχικά μιλούσαν για “κορωνοκαταλήψεις” και “αρνητές μάσκας” σε αυτές.

“Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα” λέει το γνωστό τραγούδι, φαίνεται όμως ότι κάποιοι γονείς προτιμούν να κλείσουν την πόρτα στο κλειδί  στα παιδιά τους, προκειμένου να τους σβήσουν την ελπίδα ότι μπορούν να συνεχίσουν το σχολείο με ασφάλεια και όλα τα δικαιώματα που τους ανήκουν.

Ο λόγος για εκλεγμένο στο Δ.Σ γονέα σχολείου της Αργυρούπολης, ο οποίος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάλεσε μέσω ΜΚΔ τους υπόλοιπους γονείς να κλειδώσουν τις πόρτες των σπιτιών για να μη φεύγουν τα παιδιά ανεξέλεγκτα (sic). Επιπλέον, ενθάρρυνε όποιον γονιό μπορεί να πάει αχάραγα στο σχολείο, προφανώς για να νουθετήσει τους καταληψίες που θα είχαν σπάσει το γονεϊκό “λοκντάουν”. Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που ο ίδιος καθιστά σαφές ότι δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του Δ.Σ “να φυλάει το σχολείο και να αστυνομεύει ανηλίκους”. Πού να τις είχαν κιόλας δηλαδή… Αξιολάτρευτη είναι επίσης η αναφορά σε “βάσιμες πληροφορίες” για την επανάληψη της κατάληψης, αναδεικνύοντας, με παιδαγωγικό πνεύμα διαχρονικές αξίες όπως η ρουφιανιά. Όλα αυτά μάλιστα όχι από κάποιον νοσταλγό της εποχής του παιδονόμου και των σωματικών τιμωριών με τη βέργα και το χάρακα, αλλά από άτομο εκλεγμένο με την “Αγωνιστική Παρέμβαση Γονέων Αττικής”. Μπορεί η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση εσχάτως να “ανακάλυψε” τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, φαίνεται όμως ότι μάλλον ήξεραν σε τι κοινό απευθύνονται τα μίντια του κόμματος, όταν αρχικά μιλούσαν για “κορωνοκαταλήψεις” και “αρνητές μάσκας” σε αυτές:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι αύριο ή μεθαύριο τα ξημερώματα στις 5.00 θα επαναληφθεί η κατάληψη στο σχολείο. Φροντίστε να κλειδώσετε τις πόρτες των σπιτιών, για να μην φεύγουν τα παιδιά ανεξέλεγκτα. Επίσης όποιος γονέας θέλει μπορεί να πάει νωρίς το πρωί στο σχολείο. Το Δ.Σ δεν είναι υποχρεωμένο, ούτε είναι στις καταστατικές μας αρμοδιότητες να φυλάει το σχολείο και να αστυνομεύει ανήλικους. Ο ρόλος μας σταματά στην ενημέρωση της Δ/νσης του σχολείου, στους αρμοδίους του τμήματος παιδείας του Δήμου και στην κοινότητα των γονέων. Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να αναλαμβάνουμε αρμοδιότητες που δε μας αποδίδονται…

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: