Κλείνει στόματα η παρέμβαση – απάντηση του Νίκου Σοφιανού για τις συκοφαντίες σχετικά με το προσφυγικό

Ξεκάθαρες θέσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού κατέθεσε ο Νίκος Σοφιανός, με αφορμή τη βροχή λάσπης που δέχτηκε για το θέμα τις τελευταίες μέρες.

Κανένα περιθώριο παρερμηνειών δεν άφησε η τοποθέτηση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή της ΕΡΤ “Άλλη διάσταση”. Στο ερώτημα της παρουσιάστριας Φωτεινής Λαμπρίδη (συζύγου του ευρωβουλευτή του Σύριζα Στέλιου Κούλογλου) σχετικά με το αισχρό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ΕφΣυν περί “σταλινοφασίστα” και δήθεν ρατσιστή Σοφιανού, ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης ξεδίπλωσε κρυστάλλινα τις θέσεις του ίδιου και της παράταξης για το προσφυγικό.

Τόνισε πως αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να στεγαστούν σε ανθρώπινες συνθήκες οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες σε Αθήνα και τα άθλια καμπ των νησιών, που αποτελούν απόρροια της ευρωενωσιακής πολιτικής. Μιλώντας για τις ΜΚΟ που λυμαίνονται τη διαχείριση του προσφυγικού, χαρακτήρισε: “Απαράδεκτο το καθεστώς αυτών των κερδοσκόπων αλληλέγγυων που επιδοτούνται, πληρώνονται από ΜΚΟ για διαχείριση προσφυγικού” βάσει των επιταγών της ΕΕ. Όταν η δημοσιογράφος επιχείρησε να το διακόψει, δικαιολογώντας την επιλογή της ΕΕ από εμπειρίες διαφθοράς στην προσφυγική διαχείριση σε κράτη της Αφρικής, εκείνος όμως της έκοψε άμεσα το βήχα λέγοντας “Η Ελλάδα δεν είναι αφρικανικό κράτος”. Επεσήμανε εξάλλου πως η αντίθεση των κομμουνιστών σε εταιρείες – γιατί τέτοιες είναι και οι ΜΚΟ – είναι συνολική σε ό,τι αφορά τους κοινωνικούς τομείς, την ώρα που δημοτικές επιχειρήσεις κλείνουν, ενώ θα μπορούσαν να αναλάβουν τη διαχείριση των ζητημάτων αυτών.

Κατήγγειλε το σύστημα καταλήψεων μέσα και γύρω από το κέντρο της Αθήνας, όπου στοιβάζονται πρόσφυγες σε απαράδεκτες συνθήκες, όπως στο εγκαταλελειμμένο σχολικό συγκρότημα της Σουρμελή, ή σε κοντέινερ επί χρόνια στον Ελαιώνα. Ζήτησε το κράτος να δίνει προσωρινή ως την αναχώρησή τους δουλειά και διαμερίσματα στους εγκλωβισμένους, που διώχνονται από αυτά και σταματά το επίδομα των 150 ευρώ όταν αποκτούν την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα. Πρόσθεσε πως πρέπει να δοθεί λύση στα ζητήματα της επανένωσης των οικογενειών, της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων, της διευκόλυνσης των προσφύγων να μεταβούν σε χώρες της επιλογής τους. Υπενθύμισε πως το 23% των Αθηναίων είναι μετανάστες και πως μαζί με τους Έλληνες πρέπει να αντιμετωπίσουν την εχθρική πολιτική, που εγκλωβίζει ανθρώπους, αφήνοντάς τους στη μοίρα τους.

Κλείνοντας, ο Νίκος Σοφιανός έδωσε έμφαση στο γεγονός πως το κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι ενιαίο και πως ψήφος στα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ ισοδυναμεί με ανοχή στα αντιλαϊκά μέτρα, πως στέλνει το μήνυμα “αντέχουμε, φέρτε κι άλλα”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: