ΚΚΕ: “Κάποιοι δε διστάζουν για να εκμεταλλευτούν τα κενά για να “τακτοποιήσουν” τους δικούς τους ανθρώπους”

“Η στάση της διοίκησης Ζέρβα είναι υποκριτική. Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα δεν απαίτησε καμία ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, δεν έκανε λόγο για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ, δεν πήρε μέτρα για τα σχολεία και στους χώρους δουλειάς, αντίθετα πρωτοστάτησε στην επίρριψη των ευθυνών στους κατοίκους της πόλης.”

Ανακοίνωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς γαλάζιων στελεχών στη Θεσσαλονίκη:

Την ώρα που η ΝΔ και η διοίκηση Ζέρβα στο δήμο Θεσσαλονίκης προσπαθούν με σπασμωδικές και υποκριτικές κινήσεις, να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τον παράτυπο εμβολιασμό γαλάζιων στελεχών και του συγγενικού τους περιγύρου, είναι χαρακτηριστικό ότι τα δυο στελέχη, Δήμητρα Ακριτίδου και Δρόσος Τσαβλής, όχι απλά δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους, αλλά προσπαθούν να βγουν κι από πάνω, ισχυριζόμενοι πως απλά χρησιμοποίησαν εμβόλια που διαφορετικά θα πήγαιναν για πέταμα.

Με αφορμή την υπόθεση, που δίκαια προκάλεσε την οργή των πολιτών, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στην όλη προβληματική διαδικασία διάθεσης των εμβολίων, που επιτρέπει να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα, ενώ στηλιτεύει και τη διοίκηση Ζέρβα, που επιχειρεί να εμφανιστεί ως τιμητής, την ώρα που όλο αυτό το διάστημα δεν έχει κάνει τίποτε ουσιαστικό για τη θωράκιση του λαού της πόλης από τις συνέπειες της πανδημίας.

Φαινόμενα όπως αυτά με τα στελέχη της ΝΔ και της διοίκησης Ζέρβα στο Δήμο Θεσσαλονίκης που παρέκαμψαν τη σειρά των εμβολιασμών αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στη διαδικασία των εμβολιασμών, τα κενά που δημιουργούνται και που κάποιοι δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν για να “τακτοποιήσουν” τους δικούς τους ανθρώπους.

Η στάση της διοίκησης Ζέρβα είναι υποκριτική. Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα δεν απαίτησε καμία ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, δεν έκανε λόγο για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ, δεν πήρε μέτρα για τα σχολεία και στους χώρους δουλειάς, αντίθετα πρωτοστάτησε στην επίρριψη των ευθυνών στους κατοίκους της πόλης.

Απαιτούμε τώρα πραγματική θωράκιση του δημοσίου συστήματος Υγείας, μέτρα πρόληψης και μαζικά τεστ, πρόσβαση σ’ όλα τα διαθέσιμα ασφαλή κι αποτελεσματικά εμβόλια».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: