Κάλεσμα της Επιτροπής Νέων για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου

Καλούμε ιδιαίτερα τους χιλιάδες συναδέλφους που είναι φοιτητές, που εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα με τις σπουδές τους, να μπουν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των σπουδών τους και της δουλειάς τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, “χωρίς να χάσει λεπτό”, δείχνει τα δόντια της απέναντι στους φοιτητές και τους εργαζόμενους. Η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, στις 23 Ιούλη. Πατάει στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που με το περιβόητο «Πόρισμα Παρασκευόπουλου» έβαλε επίσημα στην ίδια συζήτηση τα διάφορα περιστατικά εγκληματικότητας με τις κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων και των εργαζομένων.

….. δεν τους έπιασε ο πόνος…..

Η αλήθεια όμως είναι πως δεν εμποδίζει το πανεπιστημιακό άσυλο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας ή και σε άλλες περιοχές όπου δεν υπάρχουν Πανεπιστήμια. Αυτό που λείπει σήμερα στα Πανεπιστήμια δεν είναι τα ΜΑΤ και οι διμοιρίες καταστολής. Άλλωστε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα παρέμβασης στην αστυνομία σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων.

Οι λόγοι όμως που “δημιουργούν το έδαφος” για φαινόμενα εγκληματικότητας στα Πανεπιστήμια, όπως η έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης, η υποστελέχωση, υπάρχουν ακριβώς εξαιτίας της χρόνιας και ολοένα μεγαλύτερης υποχρηματοδότησης της Εκπαίδευσης και των Δημόσιων Ιδρυμάτων, που υπηρετούν και συνυπογράφουν χρόνια τώρα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ κλπ.

..άλλος είναι ο καημός τους…

Τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αυτή της ΝΔ, υπηρέτησαν και υπηρετούν την εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, την επιχειρηματική λειτουργία και δραστηριότητα των Πανεπιστημίων. Αυτή η λειτουργία επιτάσσει και την κατάργηση του ασύλου, για να εξασφαλιστεί η “ασυλία” στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το χτύπημα των δικαιωμάτων των φοιτητών και των εργαζομένων. Η μεγαλύτερη καταστολή των αγώνων.

Την ίδια στιγμή οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, τα πτυχία θα υποβαθμίζονται συνεχώς και οι απόφοιτοι θα δουλεύουν με τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το Συνδικάτο και η Επιτροπή Νέων, καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική να καταδικάσουν έμπρακτα τις προσπάθειες της κυβέρνησης και να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων. Καλούμε ιδιαίτερα τους χιλιάδες συναδέλφους που είναι φοιτητές, που εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα με τις σπουδές τους, να μπουν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των σπουδών τους και της δουλειάς τους. Να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του ΜΑΣ και των φοιτητικών συλλόγων στις 23 Ιουλίου. Να κόψουν τη φόρα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στις ορέξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, και να διεκδικήσουν Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν που θα υπηρετεί τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των φοιτητών, τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23/7, ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

(προσυγκέντρωση της Επιτροπής Νέων του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής στις 19.00)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: