Καλά Χριστούγεννα και Καλά Σαράντα – Ανοίγουν οι εκκλησίες Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Είναι παρήγορο να γνωρίζει κανείς ότι κατά σειρά προτεραιότητας, η ιεράρχηση των ζωτικών αναγκών της κοινωνίας είναι κατά την κυβέρνηση τρίχες – νύχια – τροπάρια. 

Η ad hoc επιδημιολογία της κυβέρνησης ξανάκανε κυριολεκτικά το .. θαύμα της, καθώς, αποφασίστηκε ότι ειδικά τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων ο κορονοϊός κολλάει λιγότερο, καθότι γνωστός για την ευσέβειά του . Ευσέβεια αντίστοιχη με εκείνη που έχουν και μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, τα οποία έδωσαν έγκριση στη χαλάρωση των κανόνων για τις λειτουργίες Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια, μέλη που, όπως η κυρία Γιαμαρέλλου επανειλημμένα διακήρυτταν ότι ο ιός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία.

Έτσι, από τις 21 Δεκέμβρη οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται για ατομική λατρεία στους ναούς, ενώ τις ημέρες των λειτουργιών ορίζεται ως ανώτατο όριο τα 25 άτομα στους συνοικιακούς και 50 στους μητροπολιτικούς ναούς, ενώ ιερείς και ψάλτες εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας στη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής. Αν ψάχνετε με ποιο σκεπτικό μπορούν να βρίσκονται σε κλειστό χώρο – έστω με “υποχρεώση συνεχούς αερισμού) για μια ώρα και πλέον δεκάδες άνθρωποι, κάποιοι εκ των οποίων διασκορπίζοντας ελεύθερα σταγονίδια χωρίς μάσκα, αλλά κατ’ αναλογία αντίστοιχοι αριθμοί σε λιανεμπόριο και εστίαση κρίνονται περισσότερο επικίνδυνα (όχι όμως και σε κομμωτήρια και νυχάδικα, γιατί ο ιός σέβεται την κοκεταρία), μάλλον είστε δυσσεβείς και αντίχριστοι για να τα σκέφτεστε.

Φυσικό είναι μετά από όλα αυτά η Ιερά Σύνοδος να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την κυβέρνηση, απαρνούμενη τις κατηγορίες πως  “στόν βωμό τῆς διατηρήσεως καλῶν σχέσεων μέ τήν Κυβέρνηση μειοδότησε σέ ζητήματα, τά ὁποῖα ἀφοροῦν στήν Λατρεία καί τήν ζωή Της.” Το κορυφαίο όμως σημείο της ανακοίνωσης είναι το εξής: “Παράλληλα, ἡ Ἐκκλησία ὑπομένει καί τίς ἐμμονικές ἐπιθέσεις δημοσίων προσώπων καί μέσων, τά ὁποῖα ἐπιχειροῦν νά μετατρέψουν τήν μάχη κατά τοῦ κορωνοϊοῦ σέ πόλεμο κατά τοῦ “ἀνορθολογισμοῦ τῆς θρησκείας”, ἄν καί δέν ἔχει ἐπισημανθεῖ συρροή κρουσμάτων τοῦ κορωνοϊοῦ ἐντός τῶν Ἱερῶν Ναῶν. (υπογράμμιση δική μας)“.

Κάποια σπέρματα του Βελζεβούλη είδαν συρροή κρουσμάτων στους ιερούς ναούς, ενώ είναι γνωστό ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι ιερέων και μητροπολιτών κυρίως στη Β. Ελλάδα από κορονοϊό, ουδεμία σχέση είχαν πχ. με τη λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, αλλά προφανώς ήταν αποτέλεσμα διαβολικής ενέργειας των εχθρών της πίστεως και της ορθοδοξίας.

Εν πάσει περιπτώσει είναι παρήγορο να γνωρίζει κανείς ότι κατά σειρά προτεραιότητας, η ιεράρχηση των ζωτικών αναγκών της κοινωνίας είναι κατά την κυβέρνηση τρίχες – νύχια – τροπάρια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: