Καίγονται και τα Καλάβρυτα

Η Ελλάδα καίγεται από άκρη σε άκρη. Ελαφόνησος, Εύβοια, Υμηττός, Σαμοθράκη, Πηνειός. Στη λίστα έρχονται να προστεθούν και τα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα η ορεινή περιοχή Κάτω Δρυμός  Καλαβρύτων.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε κουραστεί να μετράμε μέτωπα πυρκαγιάς. Κανείς δεν παρακαλά, όπως ξεδιάντροπα αναφέρει η κυβέρνηση, να ανάβουν φωτιές για να κάνει αντιπολίτευση. Μεγάλο το ψέμα, κοντά τα πόδια του, τεράστιες οι περιβαλλοντικές καταστροφές κι αυτό το καλοκαίρι.

Η Ελλάδα καίγεται από άκρη σε άκρη. Ελαφόνησος, Εύβοια, Πεντέλη, Υμηττός, Σαμοθράκη, Πηνειός. Στη λίστα έρχονται να προστεθούν και τα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα η ορεινή περιοχή Κάτω Δρυμός  Καλαβρύτων.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε μία δύσβατη περιοχή ανάμεσα στις κοινότητες Κάτω Δρυμός και Αμυγδαλιά. Δεν απειλήθηκαν μέχρις ώρας κατοικημένες περιοχές.

Τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άνδρες, καθώς και ένα ελικόπτερο έσπευσαν στην περιοχή, καθώς και τρία οχήματα του δήμου Καλαβρύτων.

Κανείς δεν ξέρει πια τι να ευχηθεί για τις επόμενες μέρες. Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να σωπάσει άνθρωπος μπροστά σε αυτές τις για ακόμη μία φορά απροκάλυπτες πρακτικές.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: