Και ξανά προς τον γύψο τραβά… – Διέλυσαν με αύρες και χημικά τη συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα, πριν καν αρχίσει!

Η Αστυνομία μπλόκαρε την προσέλευση του κόσμου στο Σύνταγμα, ενώ ψέκασε με χημικά το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Νομικών στην Πλατεία!

Αφού οι δημοσκόποι ανέλαβαν να αποδείξουν πως η κοινωνία γυρνάει την πλάτη στο αίτημα ενός κρατούμενου απεργού πείνας, τον σωφρονιστικό κώδικα και το “κράτος δικαίου”, οι δυνάμεις κρατικής καταστολής ανέλαβαν με τη σειρά τους να καταστείλουν τη σημερινή συγκέντρωση και να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές ως… “αντικοινωνικές ομάδες”.

Όπως μαρτυρούν οι αναρτήσεις στα ΜΚΔ φωτορεπόρτερ και απλώς πολιτών ή διαδηλωτών, η αστυνομία ήταν αποφασισμένη να διαλύσει τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δίκαιο αίτημα του Κουφοντίνα, πριν καν αρχίσει!

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν μπλοκάρει την προσέλευση του κόσμου στην πλατεία Συντάγματος.

Εδώ μια άλλη άποψη από το μπλόκο που έστησε η Αστυνομία στην είσοδο προς την πλατεία από τη Σταδίου.

Την ίδια ώρα, πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ κυνηγούσαν και ψέκαζαν με χημικά το μπλοκ της πρωτοβουλίας νομικών, που είχαν καταφέρει ήδη να συγκεντρωθούν στην Πλατεία. Αν μη τι άλλο, το θέαμα της άγριας καταστολής ενός μπλοκ με δικηγόρους που διαδηλώνουν με τη “στολή εργασίας” τους (δηλαδή κοστούμια και γραβάτες) θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν απλώς τραγικό, δείχνοντας τη μηδενική αστυνομική ανοχή στο περιεχόμενο της συγκέντρωσης και όχι στις “επικίνδυνες πράξεις” των διαδηλωτών.

Παράλληλα, οι αύρες αναλάμβαν δράση στην οδό Πανεπιστημίου για να απωθήσουν διαδηλωτές που έκαναν το έγκλημα να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος.

Η ΕΛ.ΑΣ. επιβάλλει το δόγμα “Νόμος και Τάξη” και φέρεται σαν δύναμη κατοχής στο κέντρο της Αθήνας. Προφανώς οι φωνές διαφόρων συστημικών φωνών, που αναρωτιόνταν γιατί δεν τσακίζονταν με καταστολή οι αντίστοιχες διαδηλώσεις των προηγούμενων ημέρων, εισακούστηκαν άμεσα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: