«Ήταν μπάτσοι διαλεχτοί, που κάναν πασαρέλα…» – Μουσικό «σχόλιο» του Θανάση Παπακωνσταντίνου για την επίθεση των ΜΑΤ στη συναυλία του

Με το γνωστό τραγούδι του, «Το σκουλαρίκι», ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου «σχολίασε» την επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ στο κοινό της χτεσινής συναυλίας του μέσα στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Με το γνωστό τραγούδι του, «Το σκουλαρίκι», που ερμηνεύει ο Γιάννης Χαρούλης, και που ανάρτησε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου «σχολίασε» την επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ στο κοινό της συναυλίας του χτες μέσα στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Kadinelia και ο Δημήτρης Μυστακίδης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Σύμφωνα με τοπικά και άλλα Μέσα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας και ενώ βρισκόταν στη σκηνή ο δημοφιλής τραγουδοποιός η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση και αποπνικτική ατμόσφαιρα και η συναυλία να διακοπεί προσωρινά.

Σήμερα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανάρτησε «Το σκουλαρίκι», ένα τραγούδι του που αναφέρεται με σκωπτικό τρόπο στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία:

Ένα πουλί απόδημο, καθόταν στην πλατείαχάζευε τους περαστικούς, και έπινε μπύρα κρύα.Η πρώτη φέρνει δεύτερη, κι η δεύτερη ζαλάδεςκάτω από τα καθίσματα, κινούνται συμπληγάδες.
Και ενώ στο Vox παιζότανε, έργο του Παζολίνιχάλασε απότομα ο καιρός, και ξέσπασε μπουρίνι.Δεν ήταν στάλες τις βροχής, για να κρατάς ομπρέλαήταν μπάτσοι διαλεχτοί, που κάναν πασαρέλα.
Κανένας δεν τους κοίταξε, τους γύρισαν την πλάτηκαι μείνανε τα μανεκέν, στην πίκρα και στο άχτι.Και έτσι όπως ήταν του χεριού, την πέσαν στο πουλάκιγιατί είχε στη φτερούγα του, φτηνό σκουλαρικάκι.
Με γειά το μοντελάκι σου, που έφτιαξε ο Τσεκλένηςκυρ αστυνόμε το φτωχό, τι έφταιξα και δέρνεις.Φταίει το σκουλαρίκι σου, γιατί ανταύγειες βγάζεικαι ενώ ‘μαι αυτοκράτορας, γελάει και με χλευάζει
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: