Η μόρφωση και το χρήμα δεν κρύβονται – Ο Θάνος Τζήμερος μαζί σας 25ώρες το 24ωρο

Όσοι τον χάσατε χτες στις 24.30, ίσως δε συντονίσατε καλά τα ρολόγια σας…

Πώς θα σας φαινόταν αν η μέρα είχε 25 ώρες; Κι έτσι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τα ρολόγια θα έδειχναν πχ 24.30. Η ώρα που φεύγουν τα φαντάσματα και έρχεται δίπλα μας ο Θάνος Τζήμερος.

Κι ένα μικρό παιδί που μαθαίνει να λέει την ώρα, θα μπορούσε να καταλάβει το λάθος. Ο σπουδαγμένος Θάνος όμως -που δεν πήρε ποτέ το πτυχίο του, γιατί τον εμπόδισαν τα κόμματα στο Πανεπιστήμιο, όπως λέει ο ίδιος, ΟΧΙ.

Ναι αλλά δεν είναι πολύ φτηνό να εγκαλείς κάποιον για τα λάθη του, αντί να τον κρίνεις πολιτικά και με επιχειρήματα για τις θέσεις του;

Προφανώς. Ας μην ξεχνάμε όμως πως αυτό ακριβώς πουλάει ο Τζήμερος ως πολιτική θέση: τη φιλελέ θεωρία περί αριστείας, που βοηθάει να προκόψουν και να αναδειχθούν οι άξιοι. Θυμηθείτε πχ πόσο αλαζονικά είχε ξεσπαθώσει ενάντια στους δημόσιους υπαλλήλους που δε θέλουν την “αξιολόγηση”, για μια αυτοσχέδια, χειρόγραφη κι ανορθόγραφη αυτοσχέδια-χειρόγραφη πινακίδα.

Αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δείξει τη δική του αγραμματοσύνη. Γιατί δεν είναι κακό να κάνεις λάθη, αρκεί να μην κοροϊδεύεις αυτά των άλλων. Χώρια η διαρκής αξιολόγηση που παίρνει εδώ και χρόνια από όσους ψηφίζουν και τον αφήνουν διαρκώς εκτός Βουλής.

Υπάρχει όμως μία αμιγώς πολιτική πτυχή στο παραπάνω τιτίβισμα. Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι δεν ανέχεται την παρουσία ενός συγκαλυμμένου φασίστα στα ίδια πάνελ με τους αντιπροσώπους του. Στη συγκεκριμένη εκπομπή, ο Τζήμερος συνυπήρξε στο πάνελ με εκπρόσωπο του ΜΛ-ΚΚΕ (που το γράφει λάθος, αλλά δε μας εκπλήσσει) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λέγοντας ανενόχλητος τις μπουρδολογίες του περί “οθωμανικού σοβιετιστάν”.

Αντιλαμβανόμαστε πως οι συγκεκριμένοι σχηματισμοί έχουν ελάχιστες ευκαιρίες τηλεοπτικής προβολής των θέσεών τους. Δε θα ήταν όμως προτιμότερο να πάρουν “επικοινωνιακούς πόντους”, βάζοντας βέτο στο φιλελέ φασίστα Τζήμερο;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: