Η Μάγδα στο πλευρό της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη!

Την Μάγδα δεν θα την φανταζόμασταν αν δεν υπήρχε, ίσως να την είχαμε δει σε κάποια ταινία βαθιά πολιτική. Όμως υπάρχει κι είναι πάντα εκεί που πρέπει!

Σήμερα το πρωί, στην αναμονή της έναρξης της δίκης των δολοφονων της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, οι γονείς της θα έρχονταν αντιμέτωποι με τους δύο άνδρες που τους στέρησαν για πάντα το παιδί τους. Η εκδίκαση της υπόθεσης που συγκλόνισε το νησί της Ρόδου ορίστηκε να διεξαχθεί στην Αθήνα, κατόπιν αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, που επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας και διασάλευσης της δημόσιας τάξης, φοβούμενος την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας αν η δίκη διεξαγόταν στον τόπο τέλεσης του εγκλήματος.

Όσο παρακολουθούσα την υπόθεση, χωρίς να το έχω συζητήσει ποτέ με την κυρία Μάγδα Φύσσα, ήμουν σίγουρη πως την στιγμή που η μητέρα της Ελένης θα περνούσε την πόρτα του Μικτού Ορκωτού Αθηνών, θα βρισκόταν στο πλευρό της. Όπως ακριβώς βρέθηκε κοντά στον πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν και όπως ακριβώς βρίσκεται αθόρυβα στο πλευρό πολλών από εμάς καθημερινά.

Η Μάγδα Φύσσα είχε πει πολύ χαρακτηριστικά πως όταν γύρισε ο σύζυγός της Τάκης, από το νοσοκομείο, όπου και είχε μάθει για τη δολοφονία του Παύλου, μόλις τον είδε πριν καν της μιλήσει του φώναξε: ” Αυτό ήταν, τελειώσαμε, πάει η ζωή μας”; Η ζωή, όπως την ήξεραν και οι γονείς του Παύλου, μα και οι γονείς της Ελένης, είχε δίκιο η Μάγδα πως ανήκει στο παρελθόν. Τα παιδιά τους  δεν τα έχασαν από φυσικά αίτια, ούτε από κάποιο ατύχημα, Τα παιδιά τους δολοφονήθηκαν, από διαφορετικά χέρια, για άλλους λόγους, μα κατά βάθος από την ίδια πηγή του κακού.

Την Μάγδα δεν θα την φανταζόμασταν αν δεν υπήρχε, ίσως να την είχαμε δει σε κάποια ταινία βαθιά πολιτική. Όμως υπάρχει κι είναι πάντα εκεί που πρέπει!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: