Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά – “Συλλογική προσευχή” για να βρέξει προτείνει η Ευγενία Μανωλίδου

Προσευχή τα χείλη για μια βροχή λένε και επιστήμονες μερόνυχτα κλαίνε…

Φαίνεται πως το ζεύγος Αδώνιδος Γεωργιάδη και Ευγενίας Μανωλίδου επιδόθηκε σε έναν άτυπο διαγωνισμό για την κοτσάνα του τριημέρου, με την επιλογή του νικητή να είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της αξιοσύνης των “αντιπάλων”. Μετά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, που μας διαβεβαίωσε ότι μπορεί κάποιος να ζήσει με 200 ευρώ – δε διευκρίνησε σε ποια χώρα, άρα άδικα πέσατε να τον φάτε -, η συμβία του μουσικός και πρώην τηλεπαρουσιάστρια ασχολήθηκε με τη διεθνή επικαιρότητα, και συγκεκριμένα τις φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Επικαλούμενη λοιπόν τη “δύναμη της συλλογικής προσευχής”, η οποία είναι “αδιαμφισβήτητη ακόμα και από την επιστήμη”, η Ευγενία Μανωλίδου μας καλεί να “το δοκιμάσουμε όλοι μαζί”, ώστε να βρέξει στην πολύπαθη χώρα. Δεν ξέρουμε σε ποια ακριβώς επιστήμη αναφέρεται η κυρία Υπουργού, το μόνο σίγουρο είναι ότι μακραίωνα επιβεβαιωμένες σε περιπτώσεις ανομβρίας είναι οι πρακτικές του συλλογικού χορού, όπως τον ασκούν μια σειρά φυλές από τον Αμαζόνιο ως τα νησιά του Ειρηνικού μέχρι σήμερα.

Η Μανωλίδου ως πιστή ορθόδοξη χριστιανή βέβαια αποκλείεται να ασπαστεί τέτοιες παγανιστικές πρακτικές, το πολύ – πολύ κάποια λιτανεία, ίσως με κάποια ιερή ομπρέλα του γέροντος Παϊσίου που δεν έχει ανευρεθεί ακόμα. Υπάρχουν φυσικά και άλλες επιστημονικά παραδεκτές αλήθειες, σαν αυτή που αναδεικνύει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος:

Επιπλέον, η δύναμη της συλλογικής πάλης είναι αδιαμφισβήτητη. Την παραδέχεται και η ιστορία. Κι είναι ίσως η πιο προτιμητέα λύση, απέναντι στα εύκολα πλην ατελέσφορα συλλογικά μπινελίκια και τη συλλογική καζούρα. Έτσι, εκτός από τα δάση, θα σωθεί και η ψυχική μας ηρεμία.

Σε κάθε περίπτωση, μην περιμένεις την Παναγία την πυροσβέστρια, αλλά συν Παναγιά και χείρα κίνει.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με το σύζυγό της, δε σχολίασε το χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν και τα όσα έχει πυροδοτήσει στην περιοχή. Μπορεί να πρότεινε κανένα συλλογικό “God bless America” στην Πλατεία Συντάγματος, μια και είμαστε οι καλύτεροί της Αμερικής στην περιοχή, κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο ακόμα και από την πρεσβεία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: