Η δήθεν κριτική των Γερμανών κομμουνιστών στο ΚΚΕ για το μεταναστευτικό και η πρεμούρα των συριζοτρόλ

Κάποιοι νόμισαν πως “έβγαλαν λαβράκι” εντοπίζοντας “διαφωνίες” του αδελφού Γερμανικού κομμουνιστικού κόμματος με το ΚΚΕ, βασισμένοι σε κείμενο μιας ομάδας που ουδεμία σχέση έχει με το κόμμα ή τους Γερμανούς συντρόφους.

Απάντηση δίνει το πόρταλ του 902 στην παραφιλολογία που διακινείται τις τελευταίες μέρες από διάφορα εξαπτέρυγα της Κουμουνδούρου και λοιπούς συγγενείς, κυρίως στα ΜΚΔ, που ξέθαψαν ένα δημοσίευμα του περασμένου Μαρτίου σε κάποιο περιθωριακό έντυπο μιας ακόμα πιο περιθωριακής γκρούπας στη Γερμανία, όπου ασκείται κριτική στη μεταναστευτική πολιτική του ΚΚΕ. Τα “σαΐνια” ανακάλυψαν “διαφωνία” ή και “ρήξη” του “αδελφού κόμματος” με το ΚΚΕ, ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ απλά πως μπέρδεψαν το βόλεϊ με το τρόλεϊ, στην καλύτερη περίπτωση ή ακόμα πιθανότερο για συνειδητή διαστρέβλωση με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Θα αρκούσε να δει κανείς τη φράση του κειμένου, που αποκαλεί τους πρόσφυγες “μισθοφόρους που κόβουν κεφάλια του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και των Αράβων ολιγαρχών” για να καταλάβει τη (μη) σοβαρότητα της “αποκάλυψης”, ωστόσο το κείμενο που ακολουθεί βάζει τα πράγματα στην ολότητά τους στην πραγματική τους διάσταση:

Στις 6 Ιούνη 2020 δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στο διαδίκτυο ένα άρθρο με τίτλο «Το Μεταναστευτικό “διχάζει” την Αριστερά». Συγγραφέας του άρθρου εμφανίζεται ένας γεωλόγος που σπούδασε στη Γερμανία και ζει στην Αθήνα. Το άρθρο έχει αναφορά σε δημοσίευμα της γερμανικής διαδικτυακής εφημερίδας «DIE ROTE FAHNE», που καταπιάνεται με το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ευρώπη και ασκεί κριτική στο ΚΚΕ, για …«πλημμελή ανάλυση». Ο συγγραφέας του άρθρου ισχυρίζεται πως έχουμε να κάνουμε με μια «όχι και τόσο φιλική αντίδραση του “αδελφού” Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας, του KPD (Kommunistische Partei Deutschlands)». Αμέσως το δημοσίευμα έδωσε «τροφή» σε κάποια κοινωνικά δίκτυα και αναπαράχθηκε από διάφορους «συριζαίους», που τάχατες αναρωτιούνταν «πώς θα απαντήσει τώρα το ΚΚΕ στο αδελφό του κόμμα». Αναρωτιούνταν, δηλαδή, αυτοί που στήριξαν και εφάρμοσαν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που έφτιαξαν Μόριες, που εγκλώβισαν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα σε άθλιες συνθήκες. Ωστόσο, όπως θα έλεγε και ο γεωλόγος, ο αντι-ΚΚΕ «θησαυρός» τους αποδεικνύεται «άνθρακες»!

Να γιατί: 1ον, το ΚΚΕ στη Γερμανία συνεργάζεται και έχει διμερείς σχέσεις με το Γερμανικό ΚΚ (DKP – Deutsche Kommunistische Partei), κι όχι με το κόμμα στο οποίο αναφέρονται. Οπότε τα περί «αδελφού» κόμματος, που κάνει κριτική στο ΚΚΕ, είναι ψέματα. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει κριτική και αντιπαράθεση απόψεων ανάμεσα σε ΚΚ. Ωστόσο, εδώ έχουμε να κάνουμε με κατασκευασμένο ψέμα. 2ον, το δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρονται, δημοσιεύτηκε σε μια διαδικτυακή εφημερίδα, που έχει το ίδιο όνομα με την εφημερίδα του ΚΚΓ («DIE ROTE FAHNE»), αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό το κόμμα (ΚΚΓ). Μιλάμε, δηλαδή, για μεγάλη λαθροχειρία, ή τύφλωση, που μπορεί να προκαλέσει το αντι-ΚΚΕ μίσος κάποιων. Αλήθεια, με τίνος τις ευχές ή την παρότρυνση;

Τέλος, για την ουσία, όσων ισχυρίζονται οι Γερμανοί συγγραφείς της «κριτικής προς το ΚΚΕ», μπορούμε εδώ να σημειώσουμε το πόσο επιζήμια είναι η «γραμμή» της στήριξης της υποκρισίας των ιμπεριαλιστών, που ακολουθούν οι συγκεκριμένοι. Αυτοί, που κατέστρεψαν και διέλυσαν χώρες, εμφανίζονται τώρα ως οι «καλοί Σαμαρείτες» της ανοικοδόμησής τους, που θα επιλύσει και το μεταναστευτικό ζήτημα, όπως ισχυρίζεται και η ΕΕ. Ποιοι; Αυτοί που βομβάρδισαν χώρες, που εξόπλισαν δολοφονικές συμμορίες και κατάσφαξαν λαούς, που στον καιρό της ιμπεριαλιστικής «ειρήνης» ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, για να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων τους.

Επιπλέον, είναι κάτι παραπάνω από φανερό πως οι συγκεκριμένοι Γερμανοί συγγραφείς δεν ολοκλήρωσαν καν το διάβασμα της Ανακοίνωσης του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (3/3/2020) στην οποία αναφέρονται και στην οποία εκφράζεται, μεταξύ άλλων, και το αίτημα να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή της χώρας μας στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές. Επιπλέον, υπογραμμίζεται η ανάγκη ο λαός «να οργανώσει τον αγώνα του, στρέφοντας τα πυρά στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Να απομονώσει τόσο τον αντιδραστικό εθνικισμό και την καταστολή όσο και τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό της θεωρίας των “ανοιχτών συνόρων”. “Ομοψυχία” και συμμαχία να έχει ο λαός μέσα στους αγώνες του, κόντρα στις αστικές κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς εταίρους τους».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: