Η Αυγή ξαναχτυπά με “Βόρεια Κορέα” για το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Το μόνο που πετυχαίνουν – κι όχι ακούσια – είναι να διαιωνίζουν μια ακροδεξιάς κοπής ρητορική, κανονικοποιώντας την και σε “προοδευτικά” ακροατήρια.

Σε συνήθεια που έγινε λατρεία φαίνεται πως εξελίσσονται οι αναφορές της Αυγής σε “Βόρεια Κορέα”, σε μια προσπάθεια να “αντιπολιτευτεί” – υποτίθεται – τη ΝΔ “με τα ίδια της τα όπλα”. Έτσι, με αφορμή το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, όπου χωρίς ψηφοφορία διορίστηκε πρόεδρος ο Π. Μαρινάκης, λόγω του ότι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος, η καλή “αριστερή” εφημερίδα παρομοιάζει τη διαδικασία με “Βόρεια Κορέα” και  “συνθήκες που θυμίζουν καθεστώτα που συνήθως κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία”. Μα θα πει κανείς καλοπροαίρετος, μήπως έτσι απλά στηλιτεύεται η υποκρισία των αστικών κομμάτων, που δήθεν αγανακτούν για “προσωπολατρεία” και “σταλινικά”, ποσοστά, όταν, από τον καιρό του ΓΑΠ, επανειλημμένες είναι οι περιπτώσεις όπου εξελέγησαν – εν προκειμένω ούτε καν – σε ηγετικές θέσεις στελέχη ως μοναδικοί υποψήφιοι;

Στην πραγματικότητα, το μόνο που πετυχαίνουν – κι όχι ακούσια – είναι να διαιωνίζουν μια ακροδεξιάς κοπής ρητορική, κανονικοποιώντας την και σε “προοδευτικά” ακροατήρια. Όπως είχαν κάνει ήδη μερικούς μήνες πριν, όταν “προειδοποιούσαν” πως ο έλεγχος Μητσοτάκη σε ΕΡΤ και ΑΠΕ μας μετατρέπει σε Βόρεια Κορέα.

Να ενημερώσουμε λοιπόν το συντάκτη ότι αφενός, το όνομα της χώρας είναι Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Αφετέρου, εκλογές διεξάγονται κανονικότατα στη χώρα με πιο πρόσφατες αυτές που έγιναν στις 10 Μάρτη 2019, με συμμετοχή τουλάχιστον τριών κομμάτων. Μπορεί κανείς να έχει φυσικά αντιρρήσεις για το πολιτικό σύστημα της χώρας, ή τον τρόπο με τον οποίο η ανώτατη εξουσία μεταβιβάζεται από πατέρα σε γιο, ωστόσο εν προκειμένω έχουμε απλά προπαγάνδα ψυχροπολεμικού τύπου, με δήθεν αριστερό πρόσημο.

Ανυπομονούμε για τη στιγμή που η Αυγή θα μιλήσει για “Σοβιετίες” και γαλάζιους “Μαδούρους”, πιθανότατα δεν είναι μακριά η ώρα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: