Φασιστική βεβήλωση μνημείου του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ με σύνθημα κατά του ΚΚΕ στη Λακωνία

“Το ΚΚΕ δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο” έγραψαν πάνω σε μνημείο εκτελεσμένων αντιστασιακών στους Μολάους Λακωνίας οι θαυμαστές των μεγαλύτερων εγκληματιών που γνώρισε η ανθρώπινη ιστορία ως σήμερα.

Ένα ακόμα μνημείο της Αντίστασης προστίθεται στο μακρύ κατάλογο όσων έχουν βεβηλωθεί τα τελευταία χρόνια, και με ιδιαίτερη ένταση τον τελευταίο χρόνο, με τους δράστες να παραμένουν στο σύνολό τους ασύλληπτοι. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο των φασιστοειδών ιδεολογικών απογόνων των ναζί και των ταγματασφαλιτών βρέθηκε το μνημείο στους Μολάους Λακωνίας, αφιερωμένο στο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και τους εκτελεσμένους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τους 200 της Καισαριανής, ως αντίποινα για το φόνο Γερμανού Στρατηγού από τον ΕΛΑΣ. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ λέρωσαν το σύμβολο της θυσίας με το εμετικό αντικομμουνιστικό σύνθημα “Το ΚΚΕ δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο”, δείχνοντας ποιος είναι μέχρι και σήμερα ο υπ’αριθμόν ένα εχθρός που φοβούνται. Όσο όμως κι αν ασχημονούν πάνω σε μάρμαρα και πέτρες, το μόνο σίγουρο είναι πως όσο και να βανδαλίσουν, όσους τόνους σπρέι και μπογιάς να χρησιμοποιήσουν, δε θα κατορθώσουν ποτέ να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τον ηρωικό αγώνα των κομμουνιστών και των άλλων αγωνιστών στο πλευρό του κατά του φασισμού που ακόμα κι όταν ενίοτε μοιάζει να ξεχειλίζει ο κάδος, δεν πρόκειται ποτέ να βγει από τον σκουπιδοτενέκε της ιστορίας. Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ, αναφέροντας τα εξής: «

«Φασιστοειδή, πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, υμνητές των SS, βεβήλωσαν το μνημείο προς τιμήν του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στους Μολάους Λακωνίας. Κάλυψαν με στόκο τη μαρμάρινη πλάκα που έγραφε: “Τιμή και δόξα στους εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους: 100 από την ευρύτερη περιοχή, 200 στην Καισαριανή, 11 στη Σπάρτη, 40 στην Τρίπολη, 37 στην Καλαμάτα, ως αντίποινα για την εξόντωση του Γερμανού στρατηγού Κρεζ στις 27-4-1944 εδώ στη Γκαγκανιά Μολάων από τμήμα του ΕΛΑΣ με διοικητή το Μανώλη Σταθάκη”. Στη “νέα επιφάνεια” που δημιούργησαν έγραψαν: “Το ΚΚΕ δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο”.

Για άλλη μια φορά τα φασιστοειδή επιχειρούν να αλλάξουν την Ιστορία του τόπου, ιστορία που γράφτηκε με ποτάμια αίμα και αμέτρητες θυσίες. Όμως οι κάτοικοι των Μολάων είναι περήφανοι για μια από τις κορυφαίες αντιστασιακές πράξεις που έγινε στην περιοχή τους, την εξολόθρευση του Γερμανού Στρατηγού. Είναι περήφανοι για τον ήρωα συντοπίτη τους Μανώλη Σταθάκη που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης.

Αυτή η ηρωική πράξη και χιλιάδες άλλες είναι το “ποινικό μητρώο” του ΚΚΕ και όλων των αγωνιστών που δεν έσκυψαν το κεφάλι στους ναζί κατακτητές. Είναι “βρώμικο” ποινικό μητρώο για τους πολιτικούς απόγονους των συνεργατών των ναζί, είναι όμως “καθαρό” και τιμημένο για τον ελληνικό λαό που ξέρει καλά την Ιστορία, που ξέρει ότι στη Λακωνία το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ δεν λογάριασε θυσίες, έδωσε όλες του τις δυνάμεις με χιλιάδες νεκρούς και κατατρεγμένους για την απελευθέρωση και την προκοπή της πατρίδας.

Όλα αυτά τα φασιστοειδή, που βγήκαν σαν τους αρουραίους από τους πιο βρώμικους υπονόμους της Ιστορίας, έδρασαν στα μουλωχτά μέσα στη νύχτα. Ξεσπούν στα μνημεία γιατί ξέρουν ότι ο λαός μας δεν ανέχεται τους ναζί, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Λακωνίας καταδικάζει τις ιδέες τους και τις βρώμικες ενέργειές τους. Ξεσπούν στα μάρμαρα γιατί φοβούνται την εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ. Ενοχλούνται από το γεγονός πως το ΚΚΕ από την ίδρυση του, εδώ και 100 χρόνια, με συνέπεια οργανώνει την πάλη του λαού κόντρα στους ξένους και ντόπιους δυνάστες για όλα, για το μεροκάματο, τις συνθήκες δουλειάς και ζωής ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, που αυτοί υπηρετούν πιστά.

Η δράση των νυχτόβιων γυμνοσαλιάγκων του φασισμού δεν μπορεί να καλύψει τα χρυσά γράμματα που η Ιστορία έχει γράψει τα ονόματα των ηρώων του λαού μας. Γιατί είναι βαθιά χαραγμένα και ποτισμένα με αίμα. Ο στόκος που έχουν στο μυαλό τους και νομίζουν πως είναι για κάθε χρήση, είναι σαθρός θα πέσει!

Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας ώστε να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ, μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε.

Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να γνωρίσει ο λαός μας την αληθινή ιστορία, ενάντια στους παραχαράκτες της. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας για μια ανώτερη κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: