Εσύ ρε Γιώργο πώς τους ξέφυγες και δεν πήρες υπουργείο;

Η όποια επίθεση -ακόμα και το χαβαλέ- στον Ανατολάκη δεν μπορεί να αφορά τη δουλειά που κάνει σήμερα ή τα σαρδάμ που έκανε ως βουλευτής, παρά μόνο τις σάπιες, ακροδεξιές ιδέες που υπηρέτησε από τα έδρανα της Βουλής, όσο ήταν δυνατός και όρθιος.

Πριν από μερικές μέρες, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Γιώργο Ανατολάκη. Ο λόγος ήταν μια φωτογραφία που τον έδειχνε σαφώς αλλαγμένο, να εργάζεται ως διανομέας στην επαρχία, σε μια πολύ πιο ταπεινή θέση από αυτήν που είχε πριν από μερικά χρόνια στα έδρανα της Βουλής. Το στιγμιότυπο είχε μάλιστα τέτοιο αντίκτυπο στα ΜΜΕ, που η Τατιάνα μυρίστηκε ψητό και κάλεσε τον ξεχασμένο Καρατζαφύρερ να την σχολιάσει…

Τα σχόλια που γράφτηκαν-ακούστηκαν ήταν ποικίλα και σε αρκετές περιπτώσεις αρνητικά για την “κατάντια” του Ανατολάκη. Γιατί είναι όμως κατάντια να εργάζεται κανείς ως διανομέας; Και από ποια άποψη είναι συγκριτικά ανώτερο να βγαίνει κανείς βουλευτής με το ΛΑΟΣ και να εκφράζει ακροδεξιές απόψεις, στον ρόλο μιας πρώιμης “σοβαρής Χρυσής Αυγής”, που λειτούργησε ως φυτώριο υπουργών – στελεχών για το κυβερνών κόμμα της ΝΔ;

Το μόνο παράξενο δεν είναι ότι ο Ανατολάκης δουλεύει για να ζήσει -αυτό είναι το φυσιολογικό. Αλλά ότι ξέφυγε από τους “σκάουτερ” της ΝΔ το δικό του πολιτικό ταλέντο και δεν έγινε υπουργός μαζί με τους συναδέλφους του: τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Βορίδη και τον Πλεύρη -τον υιό.

Η όποια επίθεση στον Ανατολάκη -ακόμα και το δούλεμα που γίνεται για χαβαλέ- δεν μπορεί παρά να αφορά, πρωτίστως και αποκλειστικά, τις ιδέες που πρέσβευε και υπηρέτησε ως βουλευτής. Όχι το επάγγελμα που διάλεξε σήμερα για να βιοποριστεί, ούτε την αδυναμία του στον προφορικό λόγο που μας χάρισε μερικά viral βιντεάκια, που δε λένε όμως τίποτα για την ουσία του πράγματος.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: