Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στην πορεία για τη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Μάταιη η προσπάθεια κυβέρνησης και αστυνομίας να παρεμποδιστεί η πρόσβαση των διαδηλωτών μπροστά από το χώρο της έκθεσης.

Σε απόρθητο φρούριο επιχείρησε να μετατρέψει η κυβέρνηση το κέντρο της Θεσσαλονίκης ενόψει των σημερινών εγκαινίων της ΔΕΘ, επιστρατεύοντας χιλιάδες αστυνομικούς, παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια εξάλλου περισσότερους από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ. Επί ποδός πολέμου και οι “αύρες”, που εγκαινιάστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και φαίνεται πως θα αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι στο ρεπερτόριο της καταστολής για πολύ καιρό ακόμα.

Εκείνο που δεν υπολόγισαν καλά, ήταν η συντονισμένη και αποφασιστική αντίδραση των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, που έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, ρίχνοντας τις μπάρες που είχαν τοποθετηθεί με σκοπό την παρεμπόδιση της πορείας μπροστά από το χώρο της έκθεσης. Αυτή την ώρα συνεχίζουν με παλμό τη μεγάλη πορεία, στην οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι από πολλούς χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, ενώ προηγήθηκε δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, με κεντρικό ομιλητή το Γιώργο Πέρρο.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πορεία και τη στιγμή της διάσπασης του αστυνομικού κλοιού:

Από 902.gr

 

 

 

Από twitter

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: