Ένας Ανατολικογερμανός απ’την Κυψέλη – Περιπολικό της ΓΛΔ στους δρόμους της Αθήνας

Η Λαϊκή Αστυνομία της ΓΛΔ αναβιώνει στα στενά της πρωτεύουσας, έστω και με κάποιες στυλιστικές παρατυπίες.

Με μια ασυνήθιστη εικόνα στους δρόμους μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι κάτοικοι και περαστικοί του κέντρου της Αθήνας, καθώς πριν λίγες μέρες στην Κυψέλη χρήστης του twitter έπεσε πάνω σε ένα ανακατασκευασμένο περιπολικό της Volkspolizei, δηλαδή της Λαϊκής Αστυνομίας της ΓΛΔ. Η σημειολογία της εικόνας απογειώνεται με την παρουσία του σήματος της αναρχίας στον παρακείμενο τοίχο.

Το όχημα, μοντέλο της θρυλικής Trabant. έχει βουλγαρικές πινακίδες και φέρει την ένδειξη “Polizei” μαζί με μια μεγάλη σημαία της ΓΛΔ στο καπώ. Όπως επισημάνθηκε ωστόσο στα σχόλια, ο αθεράπευτα νοσταλγός του υπαρκτού- ή απλώς αθεράπευτα χίπστερ -έκανε ένα μικρό λάθος πάνω στον ενθουσιασμό του, χρησιμοποιώντας τα χρώματα που είχαν άλλοτε τα δυτικογερμανικά περιπολικά, Εκείνα της Volkspolizei έφεραν το χρωματισμό ακριβώς ανάποδα, ενώ και το πράσινο πήγαινε περισσότερο προς το χακί.

Στη Γερμανία υπάρχουν σήμερα μουσεία αφιερωμένα στα Trabant, σύλλογοι, ακόμα και αγώνες μεταξύ των πολυάριθμων κατόχων. Λίγοι όμως είναι τόσο προχώ ώστε να κυκλοφορούν με -κάτι σαν-περιπολικό της Volkspolizei, μάκαρι το διαδίκτυο να γίνει η αφορμή για διεθνοποίηση αυτής της -πρωτότυπης αν μη τι άλλο – ιδέας, που θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα της μόνης Γερμανίας που αγαπήσαμε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: