Έκτακτο: Σκάφος του λιμενικού συγκρούστηκε με βάρκα γεμάτη πρόσφυγες και μετανάστες

Το σκάφος του λιμενικού που βρισκόταν σε περιπολία έπεσε πάνω στη βάρκα που μετέφερε 35 άτομα και δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας, με αποτέλεσμα η βάρκα να βυθιστεί, να τραυματιστούν 6 άτομα μεταξύ των οποίων τρεις σοβαρότερα, ενώ αγνοούνται τρία άτομα.

Σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες συνέβη νωρίς το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω.

Το σκάφος του λιμενικού που βρισκόταν σε περιπολία έπεσε πάνω στη βάρκα που μετέφερε 35 άτομα και δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας, με αποτέλεσμα η βάρκα να βυθιστεί, να τραυματιστούν 6 άτομα μεταξύ των οποίων τρεις σοβαρότερα, ενώ αγνοούνται τρία άτομα – δύο νέοι άντρες και ένα παιδί τριών χρόνων.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λιμενικού συχνά έχει αναφερθεί από σκάφη η αποφυγή την τελευταία στιγμή σύγκρουσης με βάρκες γεμάτες πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μικρές βάρκες δεν γίνονται αντιληπτές από τα ραντάρ λόγω του ότι επιβαίνουν σε αυτές μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών και λόγου του βάρους «η βάρκα γίνεται ένα με την επιφάνεια της θάλασσας» και είναι αδύνατο να εντοπιστούν.

Στην περιοχή του ατυχήματος έχουν σπεύσει τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex και διεξάγεται έρευνα για αναζήτηση και τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων.

(φωτο αρχείου)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: