“Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή!” – Οι Μανταμαδιώτες έδιωξαν τους φασίστες από τη συγκέντρωση των νησιωτών

Οι χρυσαυγίτες μυρίστηκαν ψητό στη συγκέντρωση για το προσφυγικό και θέλησαν να την καπηλευτούν. Αλλά οι νησιώτες, με μπροστάρη τον Σύλλογο Μανταμαδιωτών “ο Ταξιάρχης”, τους κατήγγειλαν και τους απομάκρυναν από τη συγκέντρωσή τους.

Εκατοντάδες κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, τοπικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, αντιδρώντας στα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαχείριση του Προσφυγικού.

Προφανώς η σύνθεση του συγκεντρωμένου πλήθους δεν ήταν ενιαία, τον τόνο όμως για το γενικό κάλεσμα τον έδιναν συνθήματα όπως “Απεγκλωβισμός ΤΩΡΑ”, “Ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες – μετανάστες”, “Όχι άλλη Μόρια”, “Όχι άλλες φυλακές ψυχών στο Βόρειο Αιγαίο”.

Συνθήματα που έδειχναν το κοινό μέτωπο με τους πρόσφυγες, ως θύματα της ίδιας πολιτικής, και δεν άφηναν περιθώριο για παρερμηνεία και καπηλεία.

Παρόλα αυτά, οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση, να την καπελώσουν και να την αμαυρώσουν, στέλνοντας μάλιστα μερικά από τα “πρωτοπαλίκαρα” του Μιχαλολιάκου (Κασιδιάρης, Λαγός).

Άμεση ήταν η αντίδραση των συγκεντρωμένων και ειδικότερα του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Λέσβου “Ο Ταξιάρχης”, που κατήγγειλε την παρουσία της εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε την άμεση αποχώρησή της και καταχειροκροτήθηκε από τον περισσότερο κόσμο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Δεν έχουν καμιά σχέση με τον αγώνα των νησιωτών, των Μανταμαδιωτών. Έξω οι φασίστες από τη συγκέντρωση! Είναι στην ίδια πλευρά με αυτούς που δημιουργούν τα καραβάνια των προσφύγων. Δε θα επιτρέψουμε το δηλητήριο και το μίσος τους να διασπείρεται εδώ.

Ήταν κάποια από όσα ακούστηκαν από τη ντουντούκα του Συλλόγου, πριν αρχίσουν τα μέλη του να φωνάζουν μαζικά: “Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή”, δίνοντας ένα μάθημα στους φασίστες και τους κλακαδόρους τους.

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με πορεία προς το κτίριο της Βουλής. Παρόντες ήταν η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, ο Στρατής Κόρακας που επίσης έχει καταγωγή από το νησί και διετέλεσε χρόνια βουλευτής, ο Παναγιώτης Μεντρέκας και άλλα στελέχη του ΚΚΕ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: