Η ΕΕ λογοκρίνει 12 σκίτσα Ελλήνων γελοιογράφων ως «φιλοναζιστικά» και «με προσβλητικό περιεχόμενο»

Η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» είναι «λίγη» απέναντι στο θράσος και την ξεδιαντροπιά των αξιωματούχων της ΕΕ.

Η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» είναι «λίγη» απέναντι στο θράσος και την ξεδιαντροπιά των αξιωματούχων της ΕΕ, που εξισώνει τον φασισμό με τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό, αγκαλιάζει φιλοναζιστικές κυβερνήσεις (πχ Ουκρανίας), οργανώνει αντισοβιετικές-αντικομμουνιστικές φιέστες χαϊδεύοντας τους ιδεολογικούς απόγονους των χιτλερικών μακελάρηδων (πχ Εσθονίας) και έχει αναγάγει τον  αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία.

Σε έκθεση γελοιογραφίας που θα πραγματοποιούταν στις Βρυξέλες  για τα 60 χρόνια της ΕΕ, με αφορμή την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης, θα παρουσιάζονταν σκίτσα Ελλήνων και Γάλλων γελοιογράφων με θέμα την Ευρώπη. Από τους υπεύθυνους της έκθεσης απορρίφτηκαν 12 από τα 28 σκίτσα Ελλήνων γελοιογράφων, με την αιτιολογία ότι προσβάλλουν τις αξίες της ΕΕ, ενώ κάποια χαρακτηρίστηκαν ως φιλοναζιστικά!

Τα σκίτσα που απορρίφτηκαν είναι των Πάνου Ζάχαρη, Γεωργοπάλη, Στάθη, Πάνου Μαραγκού, Γιάννη Ιωάννου, Γιάννη Αντωνόπουλου (john Antono), Γιάννη Δράκου (dranis), Ηλία Μακρή, Σπύρου Ορνεράκη, Έφης Ξένου, Βασίλη Παπαγεωργίου, Πέτρου Ζερβού και Βαγγέλη Χερουβείμ.

Ακόμα και ο τρόπος που χρησιμοποίησαν οι λογοκριτές θυμίζει άλλες εποχές. Κολλώντας πάνω στα λογοκριμένα σκίτσα τα γνωστά αυτοκόλλητα κίτρινα «ποστ ιτ» με μεταφρασμένο το περιεχόμενο («συννεφάκια») στα αγγλικά, και δίπλα χαρτάκια με το λογότυπο των Ελεύθερων Δημοκρατών (άξια θαυμασμού η ελευθερία και η δημοκρατία της ΕΕ…) με σχεδιασμένο πάνω ένα μεγαλοπρεπές Χ…

Αυτό το σκίτσο του Γεωργοπάλλη χαρακτηρίστηκε «φιλοναζιστικό» (παρακάτω δείτε όλα τα λογοκριμένα σκίτσα):

Την υπόθεση κατήγγειλε στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Τα λογοκριμένα σκίτσα:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: